Aktuelnosti

JELENA NIKOLIĆ U TURKIŠ ERLAJNSU

Jedna od naših najboljih odbojkašica svih vremena, Jelena Nikolić, karijeru nastavlja u Turskoj. Ponovo će u Istanbul, tamo gde je svojevremeno pružala možda i najbolje partije. Za mnoge je malo iznenađenje jer će nositi dres ekipe iz Prve B lige, ali ime kluba, Turkiš erlejns, nedvosmisleno govori o ambicijama.

– Za mnoge najbolja avio kompanija na svetu, a prva u Evropi, sto odsto stoji iza kluba. Ambicije su da ekipa na kraju ove sezone uđe u elitni rang takmičenja, a da potom krene ka velikim visinama. Stvarno nije fraza, ali je ovo bila ponuda koja se ne odboja, u rangu klubova koji igraju Ligu šampiona. Jednostavno sam skoro bila zatečena rešenošću i željom ljudi iz kluba da potpišem ugovor. Na kraju sam to i učinila.

Iako ugovor glasi do kraja ove sezone, Turci su odmah ponudili i opciju da se period duplira.

– Ne žurimo nigde. Bitno je da se razumemo, da imamo iste ambicije, a ako sve bude kako treba, a nema razloga da tako ne bude, lako ćemo se dogovoriti. Krećem već za par dana, jedva čekam. Trebalo je stvarno dosta toga da se poklopi da bih napustila Beograd. I poklopilo se.