Aktuelnosti

JELJCIN KUP – NI LAKŠI TRENING

Kao što se i pretpostavljalo, Kazahstan nije bio ni blizu bar da ugrozi ubedljivu pobedu naše selekcije, drugu iz isto toliko mečeva na “Jeljcin kupu” u Ekaterinburgu i prošle su slično Bugarkama na premijeri. Shodno ranijim izjavama da će ovo biti turnir u kojoj će šansu dobiti sve devojke, Zoran Terzić je iz prvog meča u startnoj postavi ostavio samo Stefanu Veljković. Sve je trajalo kratko, prema očekivanjima, jer se zna ko je ko u svetu ove igre.
Devojke su od početka napravile ogromnu prednost, odlična je u fazi napada bila Bianka Buša, a poeni su osvajani u serijama. Dobar je bio blok kroz koji su znatno niže rastom Kazahstanke teško nalazile prolaz. Jednostavno, na terenu je bio samo jedan tim, srpski, gde je posle nekoliko godina opet zaigrala, i do za pohvalu, Ana Lazarević, gde su se Bojana Živković, Sanja Malagurski i Jovana Stevanović “razmahale” kao na treningu, a Jelena Blagojević demonstrirala visok nivo prijema servisa i požrtvovanosti u odbrani. Ssvoju “minutažu” na terenu iskoristila je i Nađa Ninković. Broj osvojenih poena protivnica najbolje govori o odnosu snaga na terenu (12, 10, 13), a sve vreme im se verovatno činilo da Srpkinja ima mnogo više sa druge strana mreže.
– Razlika ukvalitetuje ogromna, ali smo mislim odradili posao kako treba. Dobro smo igrale i to se videlo po rezultatu. Što se turnira tiče, on faktički za nas tek počinje, jer nas čekaju najteži rivali, Turska i Rusija. Verujem da ćemo igrati još bolje i pravu snagu pokazati u duelima sa njima – rekla je, ujedno najavljujući naredni susret sa Turkinjama (četvrtak 13,30), Ana Lazarević