Aktuelnosti

JELJCIN KUP – I TURSKA U ARHIVI, ZA TROFEJ PROTIV DOMAĆINA

Tri od tri (naravno pobede) je bilans najbolje srpske ženske selekcije na „Jeljcin kupu“ u Ekaterinburgu. Turska je bila sledeća selekcija koja je osetila, trenutnu snagu tima Zorana Terzića, koji će se u poslednjem kolu (petak 16 časova po srpskom vremenu) sa domaćinom Rusijom, prema očekivanjima boriti za prvo mesto na prestižnom turniru.

Nekada su utakmice Srbije i Turske bile neizvesne, često se pobednik znao posle velike borbe, gde se dešavalo da jedan poen odluči pobednika. U ovom duelu čak ni jedan set koji su nače devojke poklonile rivalu, nije značio ama baš ništa. U prva dva perioda nača selekcija je dominirala, da bi u trećem srpski selektor napravio čak četiri izmene (ušle su Bojana Živković, Ana Bjelica, Nađa Ninković, Ana Lazarević). Kao da je to za sve, pa i same devojke, bilo iznenađenje, što su Turkinje sa nekoliko srećno okončanih poena, ali ruku na srce i par dobrih akcija iskoristile da smanje rezultat. Kada su mnogi očekivali da nač stručni štab vrati u igru sve „startere“, Zoran Terzić je to uradio samo sa Sanjom Malagurski, ali je zato zamenio još dva člana početne postave i „unutra“ su bile Bianka Buša i Jelena Blagojević. Ostavio je devojke da se same izbore sa nastalom stuacijom i one su u tome uspele. Bilo je u par navrata „povuci – potegni“, ali treća pobeda je zabeležena, nagrađene su za to aplauzima ruske publike, a podelile su i mnogo autograma posle meča. Treba podvući da u načem timu na terenu nije bilo one koje su se Turkinje sigurno najviše plašile, Milene Rašić, tako da ovaj trijumf i time dobija na značaju.

-Prva dva seta bila su korektna u svim segmentima. Lako smo došli do prednosti, ali smo treći deo izgubili što zbog izmena što zbog opuštanja, ali su te devojke kasnije završile utakmicu na najbolji način. Ima nekih stvari zbog kojih ne možemo da budemo zadovoljni, ali bilo je i dobrih stvari, motiva, đelje, dobrih odbrana u presudnim momentima četvrtog seta. Ovaj turnir je nama priprema i provera za ono što nas očekuje kasnije. Poslednji meč na turniru je nova priča, videćemo u kom ćemo sastavu zaigrati, a Rusija je pored nas najviše pokazala i bilo bi lepo da odigramo jedan dobar meč, a zašto i da ih ne pobedimo i osvojimo prvo mesto – prokomentarisao je Zoran Terzić.