Intervjui

JOVANA BRAKOČEVIĆ – PONOVO LIČIM NA SEBE

Možda su malo predugo, bar za Jovanu Brakočević, pored njenog imena stajale brojke na koje ljubitelji odbojke nisu navikli, a tiču se broja poena. Da je neko drugi u pitanju, još i „đene – đene“, ali učinak od 10 do 15 poena bio je preskroman. A onda se sve vratilo na staro. Od Nove godine „na ovamo“ broj poena se kreće ovako, 22, po 27, pa 23, onda 25, da bi se pre neki dan u Ligi šampiona statističar sa brojanjem zaustavio na 33. Kao u najboljim danima…

– Iako sam se posle porođaja sa Viktorom, pre 14 meseci, posle samo šest nedelja vratila treninzima, praktično godinu i po dana me nije bilo na terenu. To je moralo da ostavi nekog traga, a pogotovo posle Olimpijskih igara koje smo odigrale sjajno. Na sve je uticala i situacija u klubu na početku sezone, najpre smena trenera, a kasnije i nezadovoljstva i pritisci, koje sam, ne znam iz kojih razloga, prihvatila na sebe. To se odrazilo na igru.

Bilo je čak i glasina da Modena planira da raskine ugovor sa svojim najvučnijim letošnjim pojačanjem…

– Nikad o glasinama nisam vodila računa, imam uvek pametnijih stvari. Čak retko i novine čitam, a bila sam kažem, prilično opterećena stavrima u ekipi, gledala sam kako što pre da se „izvučem“.

LIU JO NORDMECCANICA MODENA - FOPPAPEDRETTI BERGAMOI rešenje je vrlo brzo stiglo. Malo uz pomoć drugih, malo više, kao i obično, zahvaljujući sebi.

– Rešila sam da sebe rasteretim. Rekla sam sama sebi „Hajde da opet uživaš u igri“. I počela sam bolje da treniram, to se videlo i na terenu tako da sada ponovo ličim na sebe.

I onda je usledila gore pomenuta serija, od preko 25 poena po utakmici. Znači, sve se vraća na staro…

– Nije još na staro, ali se vraća. Pronalazim opet neke uglove u napadu, vraća mi se snaga, izdržljivost i ono što je najbitnije – samopouzdanje.

Sada tek protivnicima neće biti lako. Ali će zato navijači ekipe Liju Đo iz Modene da uživaju. Apetiti su opet porasli.

– Oni su i bili izuzetno veliki i na početku sezone, ali sticajem okolnosti nismo igrali kao treba. I bez obzira na to, „u igri“ smo i dalje na sve tri strane. Nadam se da ćemo u Ligi šampiona i dalje nastaviti sa pobedama, početkom matra nas čeka Kup Italije, a verujem da ćemo se i direktno plasirati u plej – of. Svuda nas, da razjasnim, zanimaju samo uspesi.

Sa ovako razigranom Jovanom Brakočević, ništa nije daleko i sve je moguće.

 

Mama 100 odstoTorta

Pored obaveza na terenu, Jovana Brakočević  ništa manje ih ima i kada se vrati kući. Mali Viktor više nije mali, sada puni 14 meseci, napreduje, a ne da je prohodao, nego već i trči.

– I šutira loptu, ali i sve što stigne okolo. Suprug Marćelo i ja smo super uigrani što se njega tiče. Nije mi ni malo naporno da odradim sve oko njega, da budem „100 odsto mama“. Šta više, to me opušta, isključim se od odbojke na taj način. Bio je na par treninga, na jednoj prijateljskoj utakmici, ali još uvek ne želimo da se pojavljuje u javnosti. Nije zato što je moj, ali je stvarno dobar.

 

Trenerke su hit

JBGlavni sponzor ekipe, proizvođač ženske odeće, kompanija Liju Đo, pobrinula se da ekipa na terenu, a i van njega izgleda – po poslednjoj modi. Ono što prvo zapadne za oko su neobične trenerke koje ima tim Jovane Brakočević, one su pravi hit i o njima se priča od prvog dana.

Neobične, u najmanju ruku rečeno.

 

Photo: legavolleyfemminile.it