Aktuelnosti

NEZAPAMĆENO – VIZURA BEZ STRUČNOG ŠTABA!!!

Na manje od tri dana do finalnog turnira Kupa Srbije, odbojkašice Vizure ostale su bez kompletnog stručnog štaba!!! Takav slučaj nije zabeležen u srpskoj odbojci, a ako ih je bilo van granica, onda su i te kakva retkost. Posle pobede nad ekipom Železničara iz Lajkovca, predsednik i vlasnik aktuelnog prvaka, Zoran Radojičić sazvao je hitan sastanak na kome je istakao da nije zadovoljan radom Dragutina Baltića i da želi da okončaju saradnju. Isti stručnjak, koji ima iza sebe ogromno iskustvo rada u velikim ekipama, pred početak sezone predstavljen je kao sjajan i iskusan trener, pravi čovek na pravom mestu, i te kako potreban ovom timu. Sada se izgleda nešto (mnogo) promenilo. Ali, kada su saznali šta se dešava, na Baltićevu stranu stali su i ostali članovi stručnog štaba, pomoćnici Nenad Mihajlović (koji je prošle sezone osvojio titulu sa Vizurom), Rade Dačović, skaut Mirko Radisavljević i kondicioni trener Jovan Petrović. Svi oni su podneli ostavke, tako da su odbojkašice ostale bez ijednog trenera na 70 – tak časova pre takmičenja u kome brane trofej. Pomenuti, sada već bivši članovi stručnog štaba, su se obratili saopštenjem:

– Želimo da upoznamo javnost sa razlozima naše odluke koja je za mnoge neočkivana. Ali ne i za nas. Sve se dešava u momentu kada smo imali sjajnu saradnju sa devojkama, koje su opet doprinele izuzetno dobroj atmosferi kako na terenu, tako i van njega. Od prvog dana, svako od nas je živeo za uspehe kluba, ponašao se shodno pravilnicima, radio na popularizaciji Vizure u svim aspektima. Davali smo klubu i svoje slobodno vreme, za koje ne žalimo ni jednog sekunda, naprotiv… A dobili smo konstantno mešanje u naš posao, pokušaj nametanja ko će i koliko igrati, što i nije novima kada je ovaj klub u pitanju. Nemamo ništa protiv da neko ko ulaže veliki novac, ima svoje mišljenje, kako oko dovođenja igrača, tako i trenera, ali da taj isti pravi taktiku i određuje da neko mora da igra, prelazi granice tolerancije. Želje i ambicije Vizure su, razumljivo, uvek vezane za vrh. U odnosu na prošlu godinu, s obzirom da tim nije ostao isti, nisu dovedena adekvatna, sa naše strane tražena pojačanja, ali uprkos tome, napravili smo dobar tim i imali veliki broj pobeda i sve je išlo po planu. Pojedini igrači su čak pristali da promene pozicije na kojima igraju zarad tima, namestili smo igru, beležili dobre rezultate, ali izgleda da to nije bilo dovoljno. Usledile su „instrukcije“ da mora da igra Ana Matović. Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab i tu ne dozvoljavamo nikom da se meša. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke ne želeći da se igramo sa svojim ugledom. Ponuda da se „zavrbuje“ Nenad Mihajlović, da vodi tim u nastavku takmičenja, a koji tako nešto nije prihvatio, još jedan je od dokaza koliko je atmosfera u stručnom štabu bila jedinstvena. Možda će neko reći da momenat nije baš pravi, s obzirom na skori finalni turnir Kupa, ali uz pomenute „instrukcije“ (neka ostane samo na toj reči, a nije jedina), opet naglašavamo, ne možemo da garantujemo ono što smo stavili kao ciljeve. Devojkama puno uspeha, a klubu kome smo dali dosta, ali i koji je dao nama, sve najbolje.“

 

14 Responses

 1. Ponosna budi odbojkaska struko na ovakav gest,nadam se da ce gazda sada biti trener,druga cerka-Tofoli-ovaj pomocni trener a gazdarica tim menadzer.

 2. Momci svaka cast!
  Devojke, budite pametne

 3. Kukavice su ispali.
  Postojace Vizura i dalje.

 4. Ne moze cerka i titula.
  Ili jedno ili drugo
  A za gest trenera, svaka cast.
  Treba sve kolege da vas podrze.

 5. Naci ce oni trenera brzo.
  Niko nije gadljiv na pare

 6. Ako ne valja profesor Nesic, pa Zakoc, Baltic, onda neko ima gadan problem

 7. Da li ce mozda da se vrati ljubimac porodice.
  Da zaliva bastu, placa racune, nosi gajbice i pere i brise a sve to izmedju dva treninga?
  Ili je i on otkacio Adamsove?

 8. Bravo za Baltu, odlicnog trenera, za Nesu koji ce biti tek trenercina, a vec je rezultatima pokazao koliko vredi, za Radeta koji je perspektiva, i Mirko je znalac u svom poslu, a Jovan decko koji se sjajno uklopio u tim. To je timski rad.
  Porodica – TIM 0:1!!!

 9. Razumem da neko daje svoje pare, ali da se on o svemu pita bas, a nije iz struke, malo je preterano, priznacete.

 10. Ana devojko, jel sve ovo vredno toga?

Comments are closed.