Više od igre

KAMP „TIN VOLEJ“ – UČENJE OD ZLATNIH

Za vrlo kratko vreme, za odbojkaški kamp TIN VOLEJ, koji se održava na Zlatiboru, čulo se prilično daleko. Glavni „krivci“ što ovako nešto postoji su nekada zlatne reprezentativke naše zemlje, Tijana Malešević i Nataša Krsmanović, koje su 2020. došle na ideju da svoje veliko odbojkaško znanje, uz pomoć trenera i saigračica sa kojima su sarađivale, prenesu na sve one mlade koji su željni učenja i u njima vide svoje idole, a u odbojci sport kojim bi voleli da se bave.

I tako, dok su u početku Tijana i Nataša (TIN), širom Srbije išle i prezentovale svoj projekat, sada se već zna da je svaki početak jula predviđen da se na, po nekima, najlepšoj srpskoj planini, okupe dečaci i devojčice koji se sami javljaju i prijavljuju za rad protkan druženjem mladih iz svih krajeva Srbije ali i inostranstva.

-Tako je bilo prošle godine, očekujemo da se tendencija nastavi i ove. Za razliku od premijere, kada smo imali dve smene, ovog puta smo produžili za još jednu, pa smo na Zlatiboru od 1. do 22. jula ove godine. Mnogo smo zadovoljne kako je sve izgledalo prošle godine, kada smo imali sjajne trenere, Darka Zakoča, Jova Cakovića, Stevu Ljubičića, Aleksandru Avramović, gde su nam dolazile naše nekadašnje saigračice iz reprezentacije, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Sanja Malagurski, Jovana Stevanović, Bojana Živković… Očekujemo ih i ovog leta – ne krije Tijana Malešević koja u riznici medalja, između ostalih ima svetsko zlato, dva evropska i olimpijsko srebro.

Prva smena je od 1. do 8. jula, druga od 8. do 15. i treća od 15. do 22. Prve dve biće predviđene za sve uzrasne kategorije (po 90 u smeni), dok je treća za one malo starije koji bi želeli da napreduju po pozicijama na kojima već igraju (40 prijava). Uostalom, sve se to, a i još mnogo više može naći na sajtu www.tinvolej.com

Zašto su se odlučile na ovaj potez, da naprave kamp na Zlatiboru, gde su kao igračice Jedinstva toliko puta trenirale spremajući se za sezonu, objašnjava Nataša Krsmanović, dugogodina nezamenljiva u plavom timu, zlatna sa EP u Beogradu 2011.

-Pokretački motiv nam je bila ljubav prema odbojci, a ona i dan danas postoji, kao i težnja da mlade usmerimo i edukujemo o zdravih navika i zdravog načina života. Primarni cilj kampa je da deca kroz igru i treninge nauče osnovne i napredne tehnike odbojkaške igre, da uživaju sa svojim vršnjacima iz drugih gradova i klubova, i da vreme boravka na kampu provedu što kvalitetnije napredujući kako igrački, tako i kao ličnosti.

Kada se sve „sabere“, a nema šta da se oduzme, onda je to od 1. do 22. jula, na jednom mestu tolika količina zlatnih medalja, toliko trenerskog i igračkog znanja, da bi prosto svi odbojkaški putevi trebalo da vode na Zlatibor.