Odbojka Region

KOLAKOVIĆ OPET SELEKTOR?!

Nekadašnji, trofejni selektor reprezentacije Srbije, sa kojom je za osam godina osvojio 12 medalja sa velikih takmičenja, Igor Kolaković, na putu je da opet dođe na kormilo jedne nacionalne selekcije. Naime, u opticaju su dve kombinacije, jedna koja visi u vazduhu, Poljska, i druga gde je ponuda konkretna, Crna Gora.

– Tačno je i jedno i drugo, ali je poljska Federacija raspisala konkurs na koji sam se prijavio, ali je to učinilo još nekliko trenera. Sa druge strane, Crna Gora je izašla sa konkretnim predlogom, ali s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazim, a to je da još uvek nemam klub, morao sam da ih zamolim da malo sačekamo na konkretniju odgovore i konačnu odluku.

Govoreći o mogućnosti da preuzme mesto selektora jedne od najboljih selekcija i nacionalnih saveza uopšte, Kolaković je istakao da je to san svakog ko se bavi odbojkom.

– To je kao NBA liga u košarci. Svako ima cilj da bar jednom tamo zaigra. Ali znam da treba mnogo toga da se desi da bih ja bio izabran za selektora Poljske. Mislim da mi u prilog ide to što sam u reprezentaciju Srbije uveo neke mlade igrače, Atanasijević, Jovovića, Lisinca, Ivovića, Uroša Kovačevića, a poljska odbojka ima sjajne juniore koji čekaju svoju šansu.

kolakovicU Crnoj Gori su sa druge strane polako počeli da trljaju ruke, jer smatraju da bi Kolakovićevim angažovanjem približili sebe velikim takmičenjima.

– Kažem, u specifičnoj sam situaciji, nemam klub, tražim još, pa sam se sa predsednikom OSCG Cvetskom Pajkovićem dogovorio da opet na tu temu porazgovaramo za mesec dva.

Malo je neverovatno da neko sa takvim renomeom i rezultatima još uvek nema posao, ali opet isti ti rezultati teraju one kojima je potreban trener kalibra (i to velikog) Igora Kolakovića, da ga mogu imati.

2 Responses

  1. Veliki covek,veliki humanista i trenerska GROMADA.Srecno!!!

Comments are closed.