Aktuelnosti

KORONAVIRUS ODLAŽE LIGU NACIJA

Ni Svetska odbojkaška federacija nije imala izbora. Iako do početka trećeg izdanja Lige nacije ima dva maseca, doneta je odluka da se odloži do daljnjeg. S obzirom da je po planu bilo da se finalni turniri ovog, imače najprofitabilnije takmičenje na planeti, održi na samo dvadesetak dana pre početka Olimpijskih igara u Tokiju, za sada je ideja čelnika FIVB da pokušaju da ga smeste u period posle najveće svetske sportske smotre.

Sa jedne strane pitanje je koja će od reprezentacija, naročito učesnica olimpijskog turnira, posle svega biti i u kojoj meri u mogućnosti da igra, ali sa druge, svaka federacija ima potpisan ugovor sa FIVB, koji mora da ispoštuje.

Kada je Liga nacija 2020. u pitanju, momci bi trebalo da igraju najpre u Poljskoj, potom bi sledio put u Brazil, pa igranje pred svojom publikom u Kraljevu, a onda na gostovanjima u Argentini i Kanadi.

Devojkama je po rasporedu put u Italiju, pa turnir gde bi trebalo da ugoste rivale u Nišu, a onda prekoa Makaa i Rusije, put vodi u Japan.

Za sada je takmičenje odloženo, a sigurno je da će FIVB učiniti sve da pronađe način i formulu kako takmičenje ne bi trpelo.