Aktuelnosti

DRAMA U ČEŠKOJ: SPAS U POSLEDNJI ČAS

Pravu malu dramu imali su Mihajlo Mitić i Slobodan Prakljačić pre nekoliko dana u Češkoj. Naravno, a i na žalost, razlog je bila novonastala situacija uzrokovana koronavirusom. Naime, dva Gradištanca, prvi kao igrač, drugi kao trener, imali su zadatak da ekipu Blek Volej Beskidi ostave u najboljoj češkoj ligi. Kolo pre kraja, napravili su bodovnu prednost koja je potvrdila da će tim iz Fridek Misteka i naredne godine igrati u eliti.

– A onda je sve počelo da se “komeša”, svaki dan sve više da se priča o koronavirusu i o odlaganju ili prekidanju šampionata. Predsednik kluba je najavio večeru i proslavu posle poslednjeg kola, ali nismo dočekali. U četvrtak popodne nas je obavestio da se liga do daljnjeg više neće igrati, pozvao nas je, isplatio do kraja i predložio nam da se pakujemo, jer vesti nisu bile optimističke – kaže Prakljačić.

I šta će, naši internacionalci su se pozdravili sa njim, vratili kućama, počeli da se pakuju, supruge i sinove takođe (Mitić dvojicu, Prakljačić jednog). Sve vreme su osluškivali situaciju preko TV – a.

– Bilo je već oko 20 časova, trebalo je proći češko – slovačku granicu, a Slovaci su najavili da će je zatvoriti u sedam ujutru. Počela je i borba sa vremenom. Cora je krenuo prvi, jer je imao manje stvari da spakuje, a ja sat vremena kasnije – kaže Mitić. – Bio je dogovor da se čujemo usput, da mi javi ukoliko negde ima gužve. Srečom, nije ih bilo, vozili smo bez problema, prolazili granice, ali nekako nam je svima u glavi provejavala informacija da smo se spasli u poslednjem trenutku. Ne želim da mislim šta bi bilo da nismo imali kola, nego da je trebalo avionom da se vratimo, kako bi i kada bi to bilo. Moja porodica je imala izvađene karte za ponedeljak, a trebalo je ja da krenem dan dva kasnije kolima. Ali, za par sati se sve izmenilo.

Zato je srpskom reprezentativcu u Fridek Misteku i ostalo prilično stvari.

– Bilo je ono “ko te pita za stvari, pakuj se i beži”. Bitno je da smo se vratili uspešno. A stvari… Vratićemo se po njih, možda… Možda nam pošalju, to je sada najmanje bitno.

Što se tiče češkog prvenstva, ono je za srpski tandem iz Velikog Gradišta završeno, bez obzira da li će se odigrati još to jedno kolo.

– Mi smo naše ispunili. Klub je ostao u ligi i to je najbitnije. Teško da ćemo, ukoliko se liga nastavi, ići tamo da odigramo tu jednu, za konačan plasman nebitnu utakmicu. A da ćemo se sećati svega ovog, to svakako – ipak je uz osmeh zaključio priču Slobodan Prakljačić.

 

 

http://www.provolleycamp.com/