Aktuelnosti

KOVAČ SKRATIO SPISAK, NEMA DVOJICE ZLATNIH

Kao što je i rekao, selektor šampiona Evrope, Slobodan Kovač, posle nekoliko dana treninga u Kragujevcu, skratio je spisak igrača na koje računa za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se od 5. do 10. januara igra u Berlinu. Na njemu je 18 igrača i to Nikola Jovović, Aleksa Batak i Mihajlo Mitić (dizači), Neven Majstorović, Nikola Peković, Milorad Kapur (libera), Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić (srednji blokeri), Aleksndar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević (korektori), Uroš Kovačević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Miran Kujundžić i Mihajlo Stanković (primači servisa).

Vidi se odmah da na ovom spisku nema dvojice zlatnih iz Pariza, Vuka Todorovića i Lazara Ćirovića. Posle nekoliko godina u najužem izboru je, sada iskusni Mitić, tu su i momci koji su letos igrali Ligu nacija, Kujundžić, Vučićević i Batak, a sjajnim igrama su se u međuvremenu selektoru i njegovim saradnicima nametnuli Kapur i Stanković. Od petka, 27. decembra, pa do polaska na put, 3. januara, reprezentacija će trenirati na Banjici, a od samog selektora i njegovog stručnog štaba zavisi hoće li do pred put u igri biti svi ili će vremenom kandidata biti sve manje.

Podsećanja radi, u Berlinu se plavi nalaze u grupi sa Francuskom, Holandijom i Bugarskom, dok su u drugoj Belgija, Slovenija, Češka i domaćin Nemačka. Posle igranja u grupi i polufinalnih utakmica, kao i finala, pobednik će jedini biti u situaciji da se raduje plasmanu na Olimijski turnir u Tokiju.