Aktuelnosti

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Došlo je vreme da najbolji Savez zu Srbiji i najbolji Odbojkaški savez na svetu, sumira rezultate u izuzetno plodonosnoj 2019. godini i izabere najbolje među najboljima. Kao što je to i običaj, negde u ovo vreme biraju se najbolji pojedinci, a s obzirom na gore navedeno, trebalo je samo izabrati najbolje među jednakima ili najbolje među najboljima.

Dileme nije bilo, laureati matične organizacije postali su oni kojima se poklonila i Evropa. Najbolja odbojkašica je opetr Tijana Bošković, najbolji odbojkaš Uroš Kovačević, sasvim logično. I izbor najboljeg trenera se “poklopio” sa CEV – om, a to je naravno Slobodan Kovač kod muških timova dok je (od strane Evropske odbojkaške konfederacije nekrunisani) u kategoriji ženskih timova još jednom Zoran Terzić dobio ovo priznanje.

Budućnost pripada igračima koji su ne samo ove, već poslednjih par godina i te kako skrenuli pažnju na sebe. To su Hena Kurtagić i Davide Kovaač, koji su najbolji mladi odbojkaški par. Šampioni u bič – voleju, sestre Tamara i Marija Miljević, odnosno Miloš Milić i Đorđe Klašnić. Specijalno priznanje dobio je predsednik CEV i nekadašnji, sada počasni predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandar Boričić, dok je poklon Odbojkaškog saveza Srbije u vidu velike fotografije na kojoj su šampioni Evrope dobio i mr. Bojan Kekić, predsednik Upravnog odbora Banke Poštanska štedionica, generalnog sponzora OSS.

Sumirani su rezultati, najavljena nova takmičenja i pohod na nova odličja. Proslavljeni su sada već stari uspesi, a svi su, pre svega naši najbolji odbojkaši, okrenuti novim zadacima. Jer, od ovako trofejne organizacije se, logično, očekuje samo najbolje