Aktuelnosti

KOVAČ VODI SLOVENCE I NA SP

Između utakmica koje je Halk banka igrala u Ligi šampiona, i onih u završnici prvenstva Turske, gde brane titulu, Slobodan Kovač je rešavao još jedno pitanje – selektorsko. I posle par sastanaka sa česnicima slovenačnog Saveza, sklopljen je dogovor.

– Ostajem i ove godine, pa ćemo videti kasnije. Sigurno je da ću voditi tim na Svetskom prvenstvu, a još ćemo videti i napraviti plan šta i kako u Evropskoj ligi.

Za samo par meseci rada lane, napravljen je najveći uspeh u istoriji tamošnje odbojke, osojeno je prvo mesto u B diviziji Svetske lige. Nije tajna da su u Sloveniji kivni na čelnije FIVB, jer ih ove sezone nema u Ligi nacija.

– Znala su se pravila, znalo se da prvak stiče pravo da igra u „kvalitetnijoj grupi“, a to je A divizija Svetske lige, u ovom slučaju Liga nacija. Zaslužili smo mesto u njoj. Međutim, sticajem nekih okolnosti, o kojima ne želim više ni da razmišljam, tamo su se našle selkcije koje smo mi pobeđivali i od kojih smo objektivno dosta bolji. Razumem u potpunosti vodeće ljude slovenačke odbojke, saglasan sams a njima, ali ništa se ne može izmeniti.

Shodno svemu, biće to, posle naporne klupske sezone, još jedno, ne manje naporno reprezentativno leto.

– Kažem, treba da sednemo i napravimo plan za Evropsku ligu. Momci koji su igrali prošle godine, stasavaju kroz sezonu u klubovima, igraju dobro i sigurno im je potreban odmor. Ni ja nisam bio kod kuće „kao čovek“ dosta dugo. Videćemo, možda se svi malo relaksiramo, damo šansu mlađima, a onda odmorni i maksimalno motivisani krenemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo, gde imamo svoje planove.

A ko poznaje Slobodana Kovača, zna da se nikad nije zadovoljavao prosekom.