Aktuelnosti

KOVAČU SE ODAZVALI SVI

Kako je planirano, u dogovoreno vreme, ponedeljak 10 časova, dat je znak za prvi trening najbolje muške selekcije Evrope. Selektor Slobodan Kovač i njegovi asistenti prozvali su sve kandidate koje su stavili na spisak, upoznali ih sa planom i programom rada i podelili u dve grupe. Na Banjici su se opet začule odbojkaške lopte, u teretani su opet radili i pažnju na sebe skretali momci u plavim majicama sa natpisom – Srbija.

Prva grupa, a to su oni najbolji i kandidati da im se priključe, su se dobrano zagrejali, a onda uzeli tegove u svoje ruke. Za to vreme se druga grupa, mahom mladih momaka za koje je procenjeno da su talentovani, “predstavila” selektoru Slobodanu Kovaču i stručnom štabu u radu sa loptom, želeći da dokažu da je poziv stigao na prave adrese. Popodne su i jedni i drugi, ali u različitim terminima, radili na tehnici koja je iz opravdanih razloga malo “zaboravljena”.

– Bitno je da smo na okupu, da su momci pre svega zdravi, da su spremni za rad, a vremena će biti dosta. Oni koji budu dobili pozive klubova, odlaziće tamo, jer su oni ti koji u ovom trenutku imaju prednost i njihov poziv igrači moraju da ispoštuju. Možda se nekom čini da okupljanje u godini kada nema takmičenja nema značaja, ali to nije tačno. Napravili smo plan rada povratka igrača, jer je pauza bila neočekivano duga i specifična. Imamo sve ono što nam treba i verujem da ćemo iskoristiti svaki trenutak na najbolji način – rekao je selektor šampiona Evrope.

Teretana i teren su momcima, a ima ih po 16 u obe grupe, na raspolaganju u proseku sedam sati dnevno, što je dovoljno za dobar i kvalitetan rad.

– Izuzetno smo pažljivi. U početku će to biti rad bez neglih pokreta i skokova. Videćemo kada če početi da skaču. Važno je da se na pravi način uvedu u ono što ih očekuje u sezoni koja je pred njima. Prve dve nedelje smo u Beogradu, posle toga isto toliko u Vrnjačkoj banji, a za posle toga ćemo videti – ocenio je najbolji trener Starog kontinenta za prošlu godinu.