Intervjui

PODRAŠČANIN: NIKAD NE RECI NIKAD

Reprezentativac Srbije, Marko Podraščanin, koji je u plavom dresu 15 godina, koji je “zakačio” i mnoštvo igrača izzlatne generacije, koji je sa svojom generacijom osvajao brojne trofeje, a sada je jedan od onih od kojim mladi imaju i moraju mnogo toga da nauče, priča za facebook stranicu sajta o mnogim stvarima. Između ostalog na konstataciju da je lepo što je prvog dana priprema plavih sa svojim saigračima, što znači da je odluku o povlačenju iz reprezentacije posle Olimpijskih igara (na koje se plavi na žalost nisu kvalifikovali) pomerio za neki drugi momenat, između ostalog rekao:

– Nikad ne reci nikad. Želja mi jeste bila da se oprostim posle Igara u Tokiju, jer sam smatrao da imamo realne šanse na kvalifikacijama na koje smo otišli kao Evropski prvaci. Ali desilo se što se desilo. Da li će sve to biti odloženo za četiri godine ili neki drugi period, za sada ne razmišljam. Tu sam, lepo mi je, pričao sam i sa starijim saigračima. Takođe mislim i da mogu da mogu još da doprinesem igrama, ali i da dosta toga prenesem na mlade.

Takođe, najiskusniji reprezentativac preneo je i neka iskustva posle 15 godina nošenja plavog dresa, kako mu je bilo igrati u Peruđi, kako je postao idol tamošnjih navijača, a da sa nestrpljenjem očekuje gostovanje svom sada većč bivšem klubu. Kako se sportisti ponašaju da postanu omiljeni u Italiji, šta je naučio od zlatne generacije, a šta prenosi na mlade igrače… Kako se zaboravlja bitan poraz, kakva je razlika u shvatanju odbojke u Italiji u odnosu na našu zemlju… I kome je prepustio daljinski upravljač u hotelu “M”, šta radi sa velikom količinom opreme koju dobija tokom sezone…

I mnogo toga još, klikom na link (https://www.facebook.com/odbojkavolleyball/videos/551272118868591/)