Aktuelnosti

KRAGUJEVAČKE „BOMBE“ – KOVAČ I MAJSTOROVIĆ

Reprezentativci Srbije, Neven Majstorović i Davide Kovač, novi su članovi izuzetno ambiciozne u narednoj sezoni, ekipe Radničkog iz Kragujevca. Oni su potpisali jednogodišnje ugovore i predstavljaće izuzetna pojačanja, kako u šampionatu, tako i Kupu Srbije, ali i Evropi, gde su pre par dana dobili pozivnicu da predstavljaju našu zemlju.

-Lepo je ponovo biti kod kuće, naročito kada se radi o klubu sa najvišim ambicijama i finansijski sigurnom situacijom. O tome govore i dolasci drugih igrača u Kragujevac i verujem da ćemo biti ono što se od nas očekuje. s obzirom da sam ne tako davno dobio i sina, svakako da će nam biti lakše da budemo kod kuće, sa svojima. Mislim da bolje nije moglo – ne krije Nevan Majstorović.

Poslednje dve godine Davide Kovač je na pripremama najjače selekcije dokazao da nije samo sin selektora Srbije, već i budućnost srpske odbojke, već sada spreman da preuzme odgovornost.

-Imam veliki motiv, silnu želju da pokažem koliko vredim. Najbitnije mi je bilo da budem zdrav, od rada nikad nisam bežao. Radnički ima dobar tim, ravnopravan da se nosi sa onima koji napadaju domaće trofeje. O ozbiljnosti kluba govore i pojačanja. Drago mi je da ću igrati kod kuće, verujem da će to biti jedna od onih sezona kada je trener bio Slobodan Kovač. A zna se koliko su bile uspešne – smatra Davide Kovač.

Podsećanja radi, u Kragujevac su ovog leta stigli sjajni dizač, Kubanac koji je prošle godine igrao za Spartak, Rikardo Mancano, potom prekaljeni Lazar Koprivica, kao i 20 godišnji, izuzetno talentovani iranski srednji bloker, Amir Hosein Tuhte. Za respekt, u najmanju ruku.