Aktuelnosti

EP – ZA POČETAK VIŠE NEGO LAKO

Kada se utakmica završi tako što iz ugla u teren utrče Maja Ognjenović, Milena Rašić, Mina Popović, Bianka Buša, Bojana Milenković i Silvija Popović (koje su prethodno odradile veliki deo posla), da sa devojkama na terenu proslave pobedu, onda je jasno koji je odnos snaga na terenu bio. A na premijeri se sve dešavalo prema očekivanjima. I laka i ubedljiva pobeda evropskih šampionki, i nemoć selekcije Bosne i Hercegovine, i poseta na tribinama i duel sestara Bošković koji je pripao mlađoj. Domaćin je izvojevao prvu u očekivanom nizu pobeda, a gošće su upisale prvi meč na Evropskom šampionatu.

Nije bilo tu mnogo šta da se priča. Selektor Zoran Terzić je na teren poslao nanjači tim, kako bi imale kakav takav trening i kako bi se malo razmrdale. Kako je meč odmicao, vršio je najpre manje izmene, ulaženjem debitanta Sare Carić i povratnika u plavi tim Stefane Veljković, a kako se meč bližio kraju, iskoristio je pravo na svih šest izmena, uz sedmu libera, kako bi svaka od devojaka osetila igranje pred domaćom publikom i imala priliku da napravi nešto dobro. S obzirom na kvalitet ostalih rivala, a prvi sledeći je Francuska (subota 21 čas), biće još prilike za slične „manevre“.

Ako treba izdvojiti nekoliko momenata na utakmici, onda bi to bila tri uzastopna as servisa Tijane Bošković na samom početku, trenutak kada je sestra Dajana zaustavila blokom u situaciji „1:1“ i blok Stefane Veljković, prvi posle skoro dve godine, koji je burno pozdravljen od saigračica, a i gledalaca.

Statistika Srbija BiH