Aktuelnosti

KRAJ SEZONE ZA RADU PEROVIĆ

28. 2 2023.

Kada se krajem četvrtg seta finala Kupa na Ubu povredila Rada Perović, po njenoj grimasi, ali i načinu na koji je lekarska ekipa pokušavala da sazna šta joj stvara bol, moglo je da se zaključi da koleno, za koje se uhvatila i zbog čega nije mogla bez pomoći da izađe sa terena, nije baš u najboljem stanju. Dan kasnije, posle detaljnih pregleda – na žalost potvrdile su se pretpostavke da su joj pukli prednji ukršteni ligamenti desnog kolena.

To nači da je za Radu Perović ova sezona gotova. I to ne samo klupska, već i reprezentativna, s obzirom da joj sledi operacija, potom postoperativni period, terapije, jačnje i sve ono neophodno kako bi se vratila na teren potpuno zdrava, a za to je potrebno minimum šest do sedam meseci. To znači da će Ub na svog dizača moći da računa tek za narednu sezonu.

Inače, sličnu sudbinu je nedavno imala i njena nekadašnja saigračica iz mlađih reprezentativnih selekcija, Dejana Lekić. Od prošle godine igračica mađarskog San Benedikta, pre nekoliko nedelja je zadobila istu povredu, već je operisana i počela je period oporavka. Ono što je vrlo bitno jeste da su od prvog momenta obe devojke prihvatile situaciju u kojoj se nalaze, rešena da se disciplinovanim lečenjem i oporavkom vrate na teren jače nego pre povrede. Nema sumnje da će tako i biti.