Aktuelnosti

KRALJEVAČKA “BOMBA” – JOVOVIĆ I KOVAČEVIĆ U RIBNICI

Pre nekoliko dana Milan Simojlović izabran je za novog trenera Ribnice. Nije trebalo da prođe mnogo, a da iz Kraljeva stigne takva vest da će o njoj pričati odbojkaška Evropa. U redove kraljevačkog supsrligaša za par dana, na početak priprema stiže tandem koji bi svaki klub na planeti voleo da vidi, a čine ga evropski šampioni – Nikola Jovović i Uroš Kovačević.

– Tačno je, čekam samo da mi jave kad počinju pripreme. Trenutno nemam klub u inostranstvu, takva je situacija, pa dok ga ne pronađem, biću sa Ribnicom. Hvala novom treneru, a mom dugogodišnjem prijatelju Milanu Simojloviću koji me se setio, ponudio da radim sa njima i, siguran sam, potpuno spreman dočekam pravi ugovor, kad god to bilo – rekao je jedan od najboljih dizača sveta.

I kada je sa Jovovićem sve završno, na pitanje da li postoji šansa da i zvanično “broj 1” u Evropi u nekom periodu pojača bar rad u klubu u kom je počeo, novi trener “Buca” Simojlović je rekao kratko:

– To je već gotova stvar, očekujemo ga na pripremama.

S obzirom da šampionat Kine, gde će Uroš Kovačević svakako biti glavna zvezda naredne sezone, startuje mnogo kasnije od svih ostalih liga sveta, pao je dogovor da dok ne krene, pomogne Kraljevčanima. Za početak samo na treninzima, a kasnije možda i da prikupe što više bodova.

I izgleda da to nije sve što se tiče pojačanja Ribnice za naredni šampionat…

Photo :gettyimages.no