Aktuelnosti

HOFU OPET BROJI DO ZLATA

Na tačno godinu dana od planiranog (novog) otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, u “srpskom” Hofuu je opet sve bilo u znaku odbojke. I ponovo su u “centru pažnje” bile naše devojke, svetske šampionke, dvostruke uzastopne, a trostruke šampionke Evrope, srebrne sa poslednjih Igara u Riju 2016.

Po drugi put je u ovom gradu pokrenut “Count dovn board”, koji odbrojava dane do početka najveće svetske smotre koja je zbog virusa Covid 19 odložena za 2021. Gradonačelnik Hofua, Jutaka Ikeda je to učinio, a u prigodnom govoru je i napomenuo da su se plave dame baš u njihovom gradu pripremale pre dve godine kada su se popele na krov sveta. Inače, ovaj neobični “sat” ima još jednu brojku, a ona označava koliko dana ima do poslednjeg dana Olimpijskih igara, jer se tada igra finale, a “zemljaci” iz Hofua već “računaju” na zlato srpskih reprezentativki, i to kao ga je jasni pokazatelj koliko dana još ima pre nego što se one popnu na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Naravno, pomenutom događaju prisustvovao je i Giiči Ajame, predsednik Udruženja japansko – srpskog prijateljstva za Hofu, dok su devojčice koje treniraju odbojku dobile poklone u vidu lopti sa kojima je tim Zorana Terzića trenirao pre dve godine u njihovoj dvorani koja je odnedavno dobila ime “Kirin Lemon”.