Aktuelnosti

KUP SRBIJE – LAJKOVAC I NOVI PAZAR SLAVE

Osvajači prvih trofeja za sezonu 2017./2018. su odbojkaši Novog Pazara i odbojkašice Železničara iz Lajkovca. Po tome će se pamtiti prvo finale Kupa Srbije po novom formatu gde su oba finalna susreta igrana istog dana na istom mestu.

Trofeji

Iako se očekivao uzbudljv duel u muškoj konkurenciji, do njega nije došlo, a razlog tome je mnogo bolja igra Pazaraca koji su nadvisili crveno – beli tim. Za odbranu trofeja osvojenog lane prvi put, bilo im je potrebno samo tri seta, što je bio dovoljan pokazatelj njihove dominacije.

Statistika Novi Pazar C.zvezda

Daleko teži, ali svakako, na kraju mnogo slađi put imale su domaće odbojkašice koje su u sjajnoj atmosferi ostvarile prvi značajan uspeh u klupskoj istoriji. Do njega su odbojkašice Železničara stigle posle pet setove izuzetne borbe protiv Crvene zvezde. Na kraju su materijalizovale bolju koncentraciju i manji broj grešaka u završnici, a trofej je stigao i kao nagrada za sjajnu organizaciju.

Statistika C.zvezda Zeleznicar

Za najbolje pojedince finala (MVP) izabrani su Irfan Hamzagić i Jovana Jovičić, iz pobedničkih ekipa i nijma je, pored priznanja pripala i novčana nagrada, dar Banke Poštanske štedionice, generalnog sponzora Odbojkaškog saveza Srbije.

MVP