Aktuelnosti

KUP SRBIJE – SPEKTAKL U NAJAVI

Na par dana pre finalnih utakmica Kupa Srbije, jasno je da će to biti spektakl. Karata za utakmice posle kojih će se znati osvajači prvih trofeja ove sezone više nema, tako da onih oko 1400 ljudi koji će se naći u dvorani u Lajkovcu sebe mogu smatrati srećnicima.

U duelu koji počinje od 16 časova i u kome će se za trofej boriti odbojkaši Crvene zvezde i Novog Pazara, bar po poslednjim mečevima, očekuje se ogromna neizvesnost. To je zato jer je na poslenja tri meča viđeno 15 setova, ali „noviji podaci“ kažu da crveno – beli nemaju poraz u 2018. godini, dok branilac trofeja nije trijumfovao u poslednja četiri susreta.

– Imali smo određenih problema sa povredama i bolestima, ali verujem da je sve to sada iza nas. Mislim da su šanse podjednake, da će odlučivati nijanse, kako to obično biva u ovakvim utakmicama. Trudićemo se da u Novi Pazar odnesemo još jedan trofej – rekao je kapiten ovog tima Marko Božović.

Trofej čije je idejno rešenje napravio BROX DESIGN, napada i Crvena zvezda, jer takav još u svojoj kolekciji nemaju.

– Naša ekipa je mlada, ali igramo dobro. Rekao bih da favorita nema, da oba tima imaju podjednake šanse. Dobro smo se spremili, verujem da ćemo to sve pokazati na terenu, a naša mlada ekipa sigurno želi jedan trofej kakav je ovaj namenjen pobedniku Kupa – istakao je Aleksandar Gmitrović, vođa crveno – belog tima.

Kada su dame u pitanju, a one će igrati od 19 časova, mnoge oči uprte su u domaćina sa pitanjem da li mogu do prvog trofeja u istoriji.

– Mi smo neke stvari već postigli osvajanjem Balkanskog kupa, završivši ligaški deo takmičenja na drugom mestu i plasmanom u finalu Kupa. Naravno, tu se ambicije ne završavaju, želimo da osvojimo trofej, ali znamo koliko će biti teško. Crvena zvezda je dobar klub, ali naše devojke vole da igraju na svom terenu, pred domaćim navijačima. Sigurna sam da će svaka od njih dati sve od sebe da vredan trofej prvi put ukrasi naše vitrine – smatra trener Železničara Svetlana Ilić.

A i Crvena zvezda će u Lakovac doći da bi se posle finala radovala. Za takve utakmice taktika postoji, ali često prevagne srce ili trenutna inspiracija.

– Nikakav specijalan govor devojkama nije potreban pred ovakav meč koji će biti istorisjki jer se Kup prvi put igra po ovom formatu, koji se meni lično sviđa. Devojke su spremne, znaju koga će imati preko puta sebe, svesne da neće biti ni malo lako. Možda je igranje na domaćem terenu mala prednost Železničara, ali ništa što bi nas sputalo da ne pokažemo pravo izdanje i osvojimo trofej. Videćemo na kraju koliko smo bili u pravu – ocenio je Aleksandar Vladisavljev stručnjak crveno – belog ženskog tima.

Trofeji su spremni, finalisti takođe, gledaoci jedva čekaju. Spektakl u najavi.