Aktuelnosti

KVALIFIKACIJE ZA OI (M) – POBEDI SE U ZUBE NE GLEDA

Može se reći da je sve bilo prema očekivanjima. Australijanci su se pokazali kao “tvrd orah”, kao selekcija koja se uvek mora shvatiti najozbiljnije, a kada su odbojkaši Srbije to “usvojili” nisu imali većih problema da zabeleže prvi trijumf na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Jeste da ih je malo duže “zagrevanje” u Bariju koštalo jednog izgubljenog seta, prvog, u kome su imali tri set lopte i priliku da sve na kraju bude verovatno znatno lakše, jeste da su se spasavali i taj – breka, ali piše se pobeda i njoj se “u zube ne gleda”. Mnogo lakši posao se očekuje protiv Kameruna (subota 18 časova).

Čini se da je jedan upravo ovakav meč bio potreban najboljim srpskim odbojkašima kako bi u njemu “ispucali” sve ono što bi u očekivanom odlučujućem meču za odlazak u Tokio 2020. protiv Italije u nedelju, moglo dosta skuplje da ih košta. Bilo je sjajnih momenata, koji su trajali znatno duže od onih koji su bili ne baš onakvi kakvi bi želeo da su Nikola Grbić sa svojim saradnicima. BataaaKvalitet je svakog trenutka bio prepoznatljiv i vidljiv, naravno na strani momaka u plavim dresovima, a najraspoloženiji je bio Aleksandar Atanasijević, koji se na kraju meča zaustavio na 35 poena. Nedostajao je blok, ali je sve “kompenzovano” sjajnim servisom i sa 14 aseva. Kada se podvuče crta na ovaj meč, biće brzo zaboravljen i pamtiće se samo pobeda, a ona je posvećena kćerki fihzioterapeuta Dejana Vukovića, maloj Mioni, koja je napunila godinu dana.

– Bili smo ekstremno stegnuti u prvom setu, igrali smo dobro u napadu, ali nismo iskoristili nekoliko kontri da dobijemo taj deo igre i onda bi ovaj meč trajao najverovatnije sat kraće. U četvrtom, kad oni nisu imali šta da izgube i kada su igrali sjajno, nije nam bilo lako, a da je igraj taj – bek, bilo bi to potpuno zasluženo sa njihove strane. Videlo se to prošle nedelje kada su igrale devojke, vidi se to već sada u muškoj konkurenciji, da su prisutna “mučenja” i nepredviđene situacije. To sve upravo ima veze sa emocijama koje igrači ispoljavaju i usled toga nekad ne bude sve kako se očekuje i želi – ocenio je dešavanja na terenu selektor Nikola Grbić.

Statistika Srbija Australija

 

SVI TURNIRI JEDNIM POGLEDOM

A grupa, prvo kolo: Brazil – Portoriko 3:0, Bugarska – Egipat 3:1,

B grupa, prvo kolo: Holandija – Koreja 3:2, SAD – Belgija 3:1,,

C grupa, prvo kolo: Srbija – Australija 3:1, Italija – Kamerun 3:0,

D grupa, prvo kolo: Poljska – Tunis 3:0, Francuska – Slovenija 3:0,,

E grupa, prvo kolo: Iran – Kuba 3:2, Rusija – Meksiko 3:0,

F grupa, prvo kolo: Kina – Finska 3:1, Argentina – Kanada 3:1,