Više od igre

HEROJ IZ SENKE – KATARINA LAZOVIĆ

Ono što su želele, ono što su očekivale i čemu su se objektivno nadale, kao i u većini slučajeva do sada, naše najbolje odbojkašice su i ostvarile. Četvrtui put uzastopno, ženska selekcija Srbije biće učesnik Olimpijskih igara, a japanska viza je ovog puta overena u Poljskoj. Možda se može reći da poslednji, ujedno i odlučujući meč sa domaćinom i nije bio toliko težak, neizvestan svakako jeste u četvrtom setu, ali može se recimo podvesti pod kategoriju zanimljivih. U tri dana su sve devojke bile na terenu, bar po malo, svaka je dala određeni doprinos očekivanom uspehu, ali postoji “heroj iz senke”.

Igrao se četvrti set, rezultat je bio 22:22. Selektor Zoran Terzić je pozvao Katarinu Lazović  iz “ćoška” i pitao:

– Hoćemo da ih razvalimo servisom?

Uz osmeh najmlađe dobio je odgovor:

– Naravno!

I dalje se sve zna, Lazovićeva je ušla, okrenula se prema dijagonali, odservirala suprotno poljskih očekivanja, po paraleli, nedugo zatim, naš tim je imao meč loptu. Ponovila je “proces” još jednom, a malo potom je bila u gomili sa svojim saigračicama slaveći pobedu, a poljska javnost, tamo gde će nastaviti karijeru, upoznala je na pravi način.

Katarina– Bilo je stvarno sjajno, nezaboravno. Prvi put sam se našla u ovakvom društvu saigračica. Drago mi je što smo uspele odmah da rešimo sve dileme, da se odmah plasiramo na Olimpijske igre. Poljska je bila dostojan rival, imali su podršku sa tribina, dobro su igrale, ali mislim da je presudio naš kvalitet i kolektiv.

Završnica četvrtog seta…

– Tačno kao što je gore opisano. Selektor me je pozvao, postavio pitanje i ja sam mu odgovorila.

Strah…

– Ma kakvi, ni najmanje. Mnogi igrači sanjaju ovakav trenutak, da dobiju šansu. Imala sam tu sreću, zahvalna sam selektoru na poverenju i nadam se da sam očekivanja i opravdala.

Ovakve utakmice i ovakvi trenuci stvaraju igrače ili daju odgovor na pitanje “jesi ili nisi”. Nema sumnje da Katarina Lazović jeste! A Zoran Terzić… On je još jednom pokazao koliko zna odbojku i svoje igrače.