Aktuelnosti

KVALIFIKACIJE ZA OI – ODE SANAK PUSTI

Evropski šampioni neće igrati na Olimpijskim igrama. U Tokio će neka druga selekcija sa Starog kontinenta, objektivno slabija od plavih asova, ali trenutno je sticaj okolnosti odlučio da srpski tim ostane bez šansi posle samo tri utakmice Kvalifikacionog turnira u Berlinu. Ovog puta tim Slobodana Kovača nije izdržao pritisak, jer se pred poslednji meč sa Bugarskom znalo da ih samo tri boda vredna pobeda vodi u polufinale. Posle trećeg seta, drugog koji su u ovom meču dobili Bugari, sve je bilo mahom poznato, a pošto su oba selektora u nastavku drastično promenila igrače na terenu, izostala je čak i pirova pobeda u taj breku.

Desilo se to da se sve skupilo, svi negativni parametri, loši termini utakmica, priličan broj igrača sa manjim ili većim povredama, raspoloženi protivnici, sve… U takvim okolnostima plavi su dali sve što su u ovom momentu mogli.

– Treba čestitati Bugarima, oni su bili bolji, sjajno su servirali pre svega, a u tim uslovima je bilo jako teško igrati. Dali smo sve od sebe, trudili se, ali nismo uspeli. Toliko smo želeli da se plasiramo na Olimpijske igre, ali nismo uspeli. Nama je najteže. Tako je to, nekad pobediš, nekad izgubiš, a ovaj poraz je stigao u nezgodno vreme – iskreno je prokomentarisao kapiten Nemanja Petrić.

Možda u prvom setu nije bilo toliko šansi da se isti i dobije, ali posle tesno dobijenog drugog i izjednačenja, stekao se utisak da je psihološka prednost na strani srpskog tima. I borili su se svi, kako oni koji su izneli najveći teret i sada i letos, tako i oni koji su ulazili u igru, ali su i Bugari videli svoje šanse i iskoritili ih.

– Jeste da je bio pritisak, pa su igrači bili malo stegnuti. Ali većinom je razlog toga taj što nisu biloi dovoljno spremni. Svi smo želeli, ali na žalost nije bilo dovoljno vremena da pokažemo svoju igru, onu koja nas je krasila na Evropskom prvenstvu. Bilo je jako teško igrati ona dva seta kada se znalo da nismo prošli, teško je o bilo čemu pričati posle svega, jer smo se trudili, pokušali sve što je trenutno u moći, ali nismo uspeli. Bugari nisu bili bolji, nego samo zdraviji. Tačno je da smo imali zdravstvenih i nekih drugih problema, ali ne želim o tome da pričam. Momci su želeli, svi mi iz stručnog štaba, lekarskai deo naročito, ali nije uspelo – prokomentarisao je Slobodan Kovač.

Desilo se šta se desilo, a uprkos tome što mnogi ne žele da pričaju o povredama Kovačevića, Atanasijevića, pa Ivovića, koji su stegnuli zube i dve nedelje pod tim okolnostima trenirali, a kasnije i igrali, najbolji igrač Evrope za 2019. godinu nije mogao a da ne primeti sledeće:

– Jedino smo mi igrali sve utakmice od 14 časova, jedino mi nismo imali vremena za trening, jedino mi pre utakmice nismo mogli da ručamo, nego samo da užinamo posle doručka… Malo mi je sve to nelogično jer svuda najbolji tim, a mi smo šampioni Evrope, imaju shodno tome i najbolje uslove.

Srbija je i dalje najbolja u Evropi, ali na žalost, neće je kao takve biti u Japanu na Olimpijskim igrama.

Statistika Srbija Bugarska