Aktuelnosti

KVALIFIKACIJE ZA OI – LAKŠE JE POD PRITISKOM

Da bi stigli u polufinale Kvalifikacionog turnira i ostali u igri za plasman na Olimpijske igre, najbolji srpski odbojkaši u poslednjem kolu B grupe (sreda 14,30 časova) moraju da pobede Bugarsku, a da ne izgube više od jednog seta. Da sve bude tako komplikovano, pobrinuli su se upravo Bugari koji su posle trijumfa nad Francuskom poele pet setova, Holanđane isprašili posle sat vremena igre još ubedlivije nego što je to dan ranije uradio tim Slobodana Kovača. Dok su oni igrali meč, srpski reprezentativci su posle dva dana, na Božić, konačno imali trening.

– Izgleda da ipak pod pritiskom igramo bolje. Šta da radimo, situacija te takva kakva je, znamo koji nas put tačno vodi ka cilju i nećemo odustati od njega. Bugarska je možda za nekoga bila autsajder u grupi, ali treba napomenuti da su imali par meč lopti da još na prošlom turniru obezbede vizu za Tokio, ali su se Brazilci provukli na samo njima znan način. Imaju dobar tim, sastavljen od dobrih pojedinaca, ali mislim da oni imaju razloga da razmišljaju o nama. Igrali smo u poslednje vreme sa njima, ali ni jedan meč nije bio toliko značajan kao ovaj. Verujem da ćemo biti na prepoznatljivom nivou i zabeležiti rezultat koji nas vodi na olimpijski turnir – jasan je Aleksandar Atanasijević.

Posle utakmice sa Holandijom, koju su naši igrači odigrali kud i kamo bolje nego premijerni duel sa Francuzima, videlo se da im je nedostajalo upravo malo uigravanja. Sad što je to bilo u duelu sa “trikolorima”, šta da se radi. Videlo se protiv “lala” da je forma u usponu, da je dosta toga funkcionisalo kako treba, ali da za neke stvari ima još prostora za napredak.

– Neće biti lako, imamo pozitivan bilans u poslednje vreme sa Bugarima, ali to ništa ne znači. Poraz od Francuske nas nije poremetio, mada nam je sada put dosta teži, ali, verujemo u sebe, verujemo u stručni štab i naravno, verujemo da ćemo ostvariti rezultat koji nas vodi u polufinale ovog turnira – optimista je Petar Krsmanović.

Iako situacija nije ni malo naivna, iako je pritisak veliki, evropski šampioni i ne razmišljaju o tome. Misli su im usmerene samo u pravcu Bugara, prve naredne prepreke, kao i uvek. A što se pritiska tiče, nije im prvi put. I nisu jednom pokazali da u tim situacijama igraju najbolje.

B GRUPA

Rezultati: Francuska – Srbija 3:0, Srbija – Holandija 3:0, Bugarska – Francuska 3:2, Bugarska – Holandija 3:0, Srbija – Bugarska, Francuska – Holandija

Bugarska             2       2       0       6:2       5

Francuska           2       1       1       5:3       4

Srbija                   2       1       1       3:3       3

Holandija           2       0       2       0:6       0

 

B GRUPA

Rezultati: Nemačka – Češka 3:0, Slovenija – Belgija 3:0, Nemačka – Belgija 3:0, Belgija – Češka 3:2, Slovenija – Nemačka 3:2, Slovenija – Češka

Nemačka            3       2       1       8:3       7

Slovenija            2       2       0       6:2       5

Belgija                3       1       2       3:8       2

Češka                 2       0       2       2:6       1