Aktuelnosti

LIGA NACIJA 2020. – DEFINITIVNO BEZ

Iako korona virus, glavni razlog prekida mnogih takmičenja širom sveta jenjava, odbojkaška letnja reprezentativna sezona će ipak biti bez Lige nacija. To je odluka koju je FIVB prvobitno odložio pre meseca dana, a sada je i definitivno potvrdio. Posle prilično provera trenutnog stanja, utvrđeno je da generalno u gradovima koji je trebalo da budu domaćini kako u grupnoj tako i finalnoj fazi, još uvek ne postoji mogućnost da se garantuje bezbednost za učesnike i navijače, kao i da nema uslova za kvalitetno takmičenja. Ova odluka je donešena od trane Saveta Lige nacija, Administrativnog borda FIVB i učesnika takmičenja, tj, organizatora turnira.

Trebalo je to da bude treće izdanje najprofitabilnijeg takmičenja, u kome pobednici i u muškoj i i ženskoj konkurenciji osvajaju po milio dolara, a početak je bio zakazan za poslednju nedelju maja.

Pored ovog, otkazan je i Kup izazivača, odakle je trebalo da pobednici ulestvuju u Ligi nacija 2021. Kada je ta stavka u pitanju, naredne godine će se u VNL takmičiti Slovenci i Kanađanke, koji su prošle godine stekli to pravo.