Aktuelnosti

OSS – ODGOVOR NA NEISTINE

Na “optužbe” koje su stigle iz ženskog odbojkaškog kluba Radnički Beograd, čelnici Odbojkaškog saveza Srbije reagovali su vrlo brzo, daleko brže nego što su sa Crvenog krsta uputili kritike posle odluke o okončanju takmičenja u svim odbojkaškim ligama Srbije. Izdali su saopštenje u kojem se kaže:

Odbojkaški savez Srbije, tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, svakodnevno komunicira sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom (CEV) i Svetskom odbojkaškom federacijom (FIVB), kao i sa predstavnicima srpske odbojkaške porodice: Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL), Udruženjem odbojkaških klubova republičkih liga (UOKRL), Udruženjem odbojkaških trenera Srbije (UOTS) i Udruženjem odbojkaških sudija Srbije (UOSS), čiji su predstavnici i članovi Izvršnog odbora OSS, koji je doneo jedinu moguću, i najkorisniju odluku u opštem interesu srpske odbojke o završetku odbojkaških takmičenja u ovoj sezoni.

Interesi klubova se ostvaruju preko njihovih udruženja – UOKPL i UOKRL, pa neistine iznete u saopštenju OK Radnički Beograd sa vokabularom uvezenim iz drugih oblasti društva, odbojkaši i ne razumeju.

Zahvaljujemo se odbojkaškim klubovima Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina NS seme iz Novog Sada, Vizura, Železničar iz Lajkovca i mnogim drugim klubovima, a posebno Jedinstvu iz Stare Pazove i Spartaku iz Ljiga na podršci merama Odbojkaškog saveza Srbije.”

Kratko, jasno i precizno. Uz podršku i klubova (dva poslednje pomenuta) na koje su u Radničkom najverovatnije računali da će stati na njihovu stranu.