Aktuelnosti Liga nacija

VNL 2022. – POČELO JE POBEDOM

Pobedi reprezentacije Srbije nad Belgijom, u prvom kolu Lige nacija 2022. za odbojkašice, najviše su se radovali – Italijani. Novi selektor, Daniele Santareli sa svojim zemljacima asistentima, poleteli su jedan drugom u zagrljaj čim je pala poslednja lopta koja je označila kraj meča posle četiri seta.

Neka nova selekcija šampiona sveta, moglo bi se reći sa jedne strane, ali opet sa druge strane, to je mešovita selekcija koja poslednjih par sezona igra u Ligi nacija, uspela je da preokrene rezultat i osvoji sva tri boda. Naime, Belgijanke su, predvođene sjajnom Brit Herbots, više nego lako prvi set rešile u svoju korist. Tu se videlo da je Brankica Mihajlović još uvek daleko od igreali se niko izgleda zbog izgubljenog seta nije mnogo brinuo. Kako je počeo drugi set, tako je sve profunkcionisalo mnogo bolje. Sako ko je bio u igri je doprinosio na svoj način, da li je u pitanju odbrana na čelu sa Teodorom Pušić, da li napad, gde je prednjačila Ana Bjelica, da li da se iznenadi protivnika, što je činila debitantkinja Jovana Zelenović, ili da blokovima u nekim momentima vrati tim na stazu koja je vodila do trijumfa, u čemu je prednjačila Maja Aleksić, uz sjajnu organizaciju igre Bojane Drče… Od pomenutog starta drugog dela igre, pa do kraja meča, Belgijanke su imale šansu samo krajem četvrtog perioda, ali onda je usledio furiozan kraj, začinjen blokom upravo Brankice Mihajlović i njenim prvim osvojenim poenom još od meča protiv Brazila u četvrtom kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prva prepreka je preskočena, a druga je Tajland (četvrtak 12,00) i prilika da se udvostruči bodovni saldo.

Statistika Srbija Belgija

Prvog kola: Tajland – Bugarska 3:0, Turska – Italija 3:0, Brazil – Nemačka 3:1, SAD – Dominikanska Republika 3:0, Srbija – Belgija 3:1, Kina – Holandija 3:1, Poljska – Kanada 3:1, Koreja – Japan 0:3.

Parovi drugog kola: Srbija – Tajland, Bugarska – Holandija, Belgija – Italija, Brazil – Poljska, Nemačka – Japan, Kanada – Dominikanska Republika.