Liga nacija

LIGA NACIJA F6 (M) – RUSI BEZ PREMCA

Prvi trofej Lige nacija krasiće vitrine ruske Federacije. bez većih problema, rezultatski, a samo sa par neizvesnosti tokom tri seta dugog meča, u finalu u Lilu bili su bolji od domaćina završnog turnir, Francuske. Gorostasi iz Rusije su jednostavno dominirali na „fajnal siksu“, izgubili u četiri meča samo jedan jedini set i sasvim zasluženo zaradili milion dolara, sumu koja sleduje pobedniku ovog takmičenja.

Francuzi su se borili, dali sve od sebe kako bi u novom takmičenuju, ligi nacija, nastavili tamo gde su stali u starom, Svetskoj ligi. Imali su podršku sa tribina stadiona u Lilu, ali su se namerili na izuzetno raspoloženog rivala sa druge strane mreže, za čije napade nisu imali rešenja, i kome su na kraju morali da pruže ruku i čestitaju.

VNL logoTreće mesto pripalo je Amerikancima, koji su ekspresno savladali Brazilce, a bronzanu medalju pokušaće da načine sjajnijom u naredne tri godine, jer će se finalni turniri Lige nacije igrati kod njih.

Po završetku finalnog meča podeljene su i pojedinačne nagrade, odnosno izabran je „drim tim“ koji čine Muzerski i Le Ru (srednji blokeri), Tonjuti (dizač), Anderson (korektor), Volkov i Sanders (primači servisa) i Grbenjikov (libero) i njima je pripalo po deset hiljada dolara. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Maksim Mihajlov, koji je dobio pet puta veću nagradu.

Naša reprezentacija je podelila peto mesto sa selekcijom Poljske, doduše bez ijednog osvojenog seta na fajnal siksu (četvrtom uzastopnom), ali sa 11 pobeda u ligaškom delu ovog takmičenja.

REZULTATI

Sreda: Rusija – Poljska 3:1, Francuska – Brazil 3:2

Četvrtak: SAD – Poljska 3:0, Brazil – Srbija 3:0

Petak: Rusija – SAD 3:0, Francuska – Srbija 3:0

Subota: Francuska – SAD 3:2, Rusija – Brazil 3:0

Nedelja: Za treće mesto Sad – Brazil 3:0, finale Rusija – Francuska 3:0