Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – PRAVA IGRA NA KRAJU

Poslednji meč naše muške selekcije u Ligi nacija 2019. bio je možda najbolje izdanje u čitavom takmičenju. Bugari pred svojim navijačima nisu imali ni najmanje šanse protiv razigranog tima Srbije koji je bio dominatnat, precizan, u nekim momentima ubitačan, koncentrisan, tim koji je skoro sve isplanirano uspeo i da ostvari, pa je tako maksimalna pobeda stigla kao posledica svega navedenog.

GetImage.asmxSelektor Nikola Grbić je na teren od prvog do poslednjeg poena na terenu držao petoricu iskusnih igrača, Ivovića, Petrića, Luburića, Lisinca i Krsmanovića, uz talentovanog Aleksu Bataka koji se sjajno snašao sa njima. Možda je jedini pad ovaj tiom imao u završnici prvog seta, kada umalo nije prokockao sigurno vođstvo od nekoliko poena. Ali to kao da h je motivisalo da u nastavku održe javni čas Bugarima i njihovoj publici.jednostavno se nije znalo odakle domaćinu preti veća opasnost, da li u napadima sa sredine ili krajeva, da li u bloku, sjajnom servisu (čak 13 aseva) ili što nisu znali kako da osvoje poen zbog odlične odbrane. I posle dupliranog vođstva, kao da su i domaći posustali, a često se dešava da se skoro pa predaju kada im ne ide. Srpski tim nije želeo ništa da prepušta slučaju, već je furioznom igrom priveo meč kraju.

– Iskren da budem, nisam očekivao da ćemo ovako lako doći do pobede, jer smo u prethodnih par izdanja izgledali umorno. U jednom momentu sam pomislio da nijedo mene jer od kada sam se priključio zabeležili smo pet poraza. Šalu na stranu, odigrali smo jako dobar meč, naročito smo dobro servirali i moramo da budemo zadovoljni posle ovakve pobede. Treba da nastavimo u istom pravcu na pripremama na Palama koje nas uskoro očekuju, kako bi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre dočekali maksimalno spremni – istakao je Srećko Lisisnac.

VNL logoSa učinkom od šest pobeda i devet poraza, naša selekcija je Ligu nacija 2019. završila na 11. poziciji od 16 učesnika.

Statistika Srbija Bugarska