Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – I SA AMERIKOM NA “JEDNU LOPTU”

Duel sa Amerikom bio je nešto slično onom odigranom 24 časa ranije protiv Irana. I ishod je, na žalost bio isti, poraz posle četiri seta. Utakmica dva “šarena” i kombinovana sastava, gde je Nikola Grbić na teren poslao šestoricu novih igrača u odnosu na prethodni dan (prvi put u postavi Batak, prvi put ove sezone Ivović), gde je samo Nikola Peković bio “isti”. I na drugoj strani sastav Amerike od kojih će malo od njih videti fajnal siks, ali koji će imati uspomenu da su pobedili jednu selekciju iz samog vrza svetske odbojke.

SerbiasMarkoIvovicspikesagainstatripleblockofUSAsKyleRussellLGeorgeHuhmannMandGarrettMuagututiaRMnogo toga bilo je “već viđeno” (veliki broj servis grešaka), bilo je dosta pomaka u igri (blokerski i u odbrambenim zadacima, naročito u prvom setu gde je protivnik deklasiran), a ishod je mogao da bude bar malo, a možda i potpuno drugačiji. Kao da je sjajna, skoro igra bez greška na startu, malo “uljuljkala” plavi tim, pa su u nastavku bili manje precizni. Posle izjednačenja igralo se na “jednu loptu” dobar deo naredna dva seta. U završnice bi timovi ušli poravnati, da bi onda koncentracija i sreća stali na stranu protivnika. Oba seta su na razliku pripala američkoj selekciji tako da će naš tim priliku za pobedu u Plovdivu trsžiti u duelu sa domaćinom (nedelja 19,40),

VNL logo– Desilo se ono što su mnogi govorili posle utakmice sa Italijom, a to je da smo dobili prvi set, sve bi bilo drugačije. Ovde smo ga dobili i to prilično ubedljivo, ali se videlo da ukoliko ne nastaviš sa dobrom igrom desi se poraz. Mnogo bi bilo bitnije da smo zadržali nivo igre i da ako gubiš imaš strpljenja da se vratiš, a ako pobeđuješ da nastaviš do konačnog trijumfa. Imali smo prilike u trećem i četvrtom setu, imali smo par pehova, a i osseti se umor kod igrača koji već petu nedelju igraju i isto toliko putuju. Zato nam je jedini cilj da posle utakmice sa Bugarskom nemamo dodatnih imena na spisku onih koji nisu sto odsto spremni, pošto rezultatski taj meč nije bitan – rekao je selektor Nikola Grbić.

Statistika Srbija Amerika