Aktuelnosti

LIGA NACIJA – START IZ SRBIJE

Poznat je raspored takmičenja u drugom izdanju Lige nacija u obe konkurencije. Verovatno su iz „putešestvija“ pojedinih selekcija, a to se pre svega odnosi na žesnku reprezentaciju Srbije, čelnici FIVB izvukli određene pouke, pa su sada napravili „normalniji“ plan u kome su mnoge reprezebntacije „oslobođene“ velikih i dugih putovanja.ono što je zajedničko za naše i momke i devojke, jeste da startuju od kuće.

Elem, naša najbolja ženska reprezentacija, aktuelni evropski i od nedavno svetski prvak, u okviru prvog vikenda, 21. do 23. maja, najverovatnije u Beogradu, ugostiće selekcije Turske Koreje i Holandije. Potom slede gostovanja u Italiji (domaćin, SAD i Dominikanska Republika), potom u Belgiji (domaćin, Rusija i Poljska), pa sledi selidba u Aziju, najpre u Japan (domaćin, Tajland i Brazil), a potom i u Kinu (domaćin, Bugarska i Nemačka).

S obzirom da će Kineskinje opet u Nanđingu, od 3. do 7. jula, biti damaćini finalnog turnira, na njemu će učestvovati pet najboljeplasiranih ostalih selekcija.

WNLMKada su muškarci u pitanju, Srbija će na startu biti domaćin, verovatno u Novom Sadu, od 31. maja do 2. juna, Francuskoj, Rusiji i Japanu. Onda kreću put Kanade (domaćin, Australija, Nemačka), Portugalije (domaćin, Brazil, Kina), pa Italije (domaćin, Argentina, Poljska), da bi ligaški deo okončali u Bugarskoj (domaćin, Iran, Amerika).

Ukoliko budu među pet najuspešnijih, putovaće u Ameriku gde će se, od 10. do 14. jula igrati finalni turnir na kome je jedino domaćin već obeszbedio mesto.