Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – DERBI IPAK ODMORNOM BRAZILU

Set i po naše najbolje odbojkašice igrale su odlično u prepunoj dvorani u Barueriju, ali posle toga ih je stigao umor, pa su morale pobedu da prepuste domaćinu. Nikako drugačije ne može da se prokomentariše takav pad u igri gde jednostavno nije bilo raspoloženog pojedinca. Pomenuta publika je napravila sjajnu atmosferu, pozdravljala dobre poteze obe selekcije, a u prvom periodu malo više uspešnih akcija imale su naše devojke. Odličan prijem servisa, sam servis, pa kasnije blok odbrana i napad, doneli su željeni rezultat. Kako je počeo drugi period tako je bilo vidljivo da se Tijana Bošković umorila, isto je važilo i za Anu Antonijević, Brankicu Mihajlović, Jovanu Stevanović i ostale iskusnije igračice, a Stefana Veljković je opet ceo meč presedela na klupi. “Namazane” Brazilke su videle svoju šansu, krenule sve jače i jače, preciznije, a “vetar u leđa” imele su sa tribina. Naš trener Branko Kovačević je morao nešto da menja i to je uradio, pa je u igru poslao one koje manje vremena provode na terenu. Postava u kojoj su bile Slađana Mirković, Ana Bjelica, Bojana Milenković, Bianka Buša i Maja Aleksić jednostavno nije imala potreban kvalitet da bi iznenadila Brazil. Jeste da su zapretile, da su u par navrata dolazile na par poena zaostatka, ali to je bilo sve.

VNL logoIako se to ove godine ne gleda mnogo, srpska selekcija je na prvom turniru osvojila prvo mesto. Dve maksimalne pobede i jedan poraz (za koji donekle postoji opravdanje), rezultat je po koji su, da se tako kaže, naše devojke došle u Brazil.

– Dok smo imali svežine, bili smo ravnopravni. Protiv njih je uvek teško igrati, a naročito u ovako sjajnoj atmosferi. Nema nikome ništa da se zameri, utisci su generalno pozitivni, možemo biti zadovoljni kako smo igrali u Barueriju. Možda je eto u poslednjoj utakmici moglo malo više, ali hteli smo neke devojke da sačuvamo, jer je ovo dugačko takmičenja – ocenio je Branko Kovačević.

Velike aplauze dobila je Ana Bjelica kojoj ljubitelji odbojke u Sao Paulu nisu zaboravili dobre igre pretprošle sezone. Na kraju je čestitala neim svojim bivšim saigračicama.

– Osetio se umor i to je mislim glavni razlog zbog koga smo poražene. Opet je dobro što su na ovoj utakmici, a i generalno na turniru igrale sve devojke, što su svi imali priliku i da se bar malo odmore, tako da mislim da ima razloga za zadovoljstvo. Očeuje nas turnir u Makau, ali pre toga naporan put koji će nam opet biti veliki protivnik.

Do Makaa, devojke i stručni štab očekuje više od 24 časa puta, a od utorka do četvrtka mečevi drugog “vikeda” protiv Tajlanda, Poljske i Kine.

Statistika i slike sa utakmice:

http://www.volleyball.world/en/women/schedule/8819-brazil-serbia/post