Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – NEMICE KAO TRENING PRED ŽURKU SA BRAZILOM

Sve je u drugoj utakmici naše najbolje ženske selekcije u Ligi nacija bilo isto kao u prvoj, a opet skoro sve se i razlikovalo. Najpre rezultat, opet maksimalan, pa su posle Japana i Nemice osetile snagu plavih dama, nova tri boda, ostanak na vrhu tabele… A onda prilično promenjena startna postava, koja je toliko iznenadila trenera protivničke selekcije da je izlazak Ane Bjelice, Slađane Mirković, Teodore Pušić i Mine Popović na teren gledao sa nevericom. A one su uz pomoć Brankice Mihajlović, Jovane Stevanović, Jelene Blagojević i Silvije Popović odradile posao u većem delu meča besprekorno. Da, Branko Kovačević je igrao sa dva libera, što se vidi iz priloženog, a one su svoje zadatke izvršavale odlično, da napadačima nije bilo teško da dodaju svoj udeo. Jeste da su prvog dana Nemice savladale Brazil, ali su naletele na “minu” u vidu spremne srpske selekcije, gde je recimo Stefana Veljković ceo meč presedela na klupi.

Sa Brankicom Mihajlović nemačka reprezentacija nikako nije uspevala da izađe na kraj. Naša najefikasnija igračica je na terenu radila pa skoro šta je htela. Nekoliko puta je “očistila linije” terena po paraleli, ostavljala otiske lopte na rukama onih koje su pokušavale da se odbrane od smečeva, a svoju prvu grešku u napadu je napravila polovinom trećeg seta. Bilo je perioda kada je trebalo promeniti ritam, a tada su na scenu stupale Ana Antonijević i Tijana Bošković koje su ulazile i sjajnim serijama servisa pre svega, a onda i ispunjenjem svojih osnovnih zadataka zadavale nove glavobolje protivnicama. Malo neobično deluje podatak da su imale bolji prijem servisa, ali da im to nije mnogo pomoglo, jer su naše devojke bile daleko uspešnije u svim ostalim elementima. Kako je meč odmicao ritam sa naše strane nije oscilirao, dok su nemoćne Nemice jedva čekale da se utakmica završi.

VNL logoDva sjajna meča, šest osvojenih i bez izgubljenog seta, uz šest bodova, odlična su uvertira za poslednji meč prvog “vikenda” u Barueriju, meč sa domaćinom (četvrtak 20 časova). Brazilci, čija je selekcija savladala Japan, su najavili žurku, naše devojke opet da žele da uživaju na terenu, ali i da pobede.

– Odigrale smo bolje nego sa Japanom, što raduje, baš kao i činjenica da su devojke su dobile priliku da pokažu koliko vrede i to su opravdale. Očekuje nas još duel sa Brazilom, pretpostavljamo kakva će atmosfera da bude, koliko će ljudi doći da, verujem uživa u odličnoj odbojci, ali nadam se da ćemo odigrati na nivou koji je potreban da se zabeleži još jedna pobeda – rekla je iskusna Silvija Popović.

Njena saigračica “po prezimenu” Mina, istakla je da nju i ceo tim nije zavarala dobra igra Nemica protiv Brazila.

– Mi gledamo svoju igru i ne treba da nas opominje nečija dobra igra, pristupamo najozbiljnije svakom meču. Nemice su pružile otpor u par navrata, ali videlo se da mi za sve imamo rešenje, bilo da su to devojke koje su na terenu ili one koje uđu u igru. Što se poslednjeg meča tiče, nadam se da ćemo neporaženi otići iz Brazila.

 

Statistika i slike sa utakmice:

http://www.volleyball.world/en/women/schedule/8812-germany-serbia/post

 

Match report