Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – F6 SVE DALJE, POHVALA SVE VIŠE

Kada jedan tim kao što je ovaj koji predstavlja budućnost srpske odbojke i koji ima izuzetnu priliku da igra Ligu nacija, daje sve od sebe, kada se bori za svaku loptu, kada uspe da natera znatno jačeg rivala da se preznoji kako bi uzeo set i dobio utakmicu, onda ni poraz nije razlog za nezadovoljstvo. Treći neuspeh u Tokiju, ali i isto toliko puta iskrene čestitke protivnica na onome što je prikazao srpski mladi tim. Finalni turnir u Nanđingu je posle skora od pet pobeda i sedam poraza sve dalje, ali optimizam i dalje vlada kod svih devojaka, koje najavljuju da se neće predati do samog kraja.

Brazil je u Japan stigao sa vrlo jakim timom, bio je daleko najkvalitetniji od sve četiri reprezentacije, a najviše se mučio protiv srpske. Našem timu to je bila još jedna prilika za uigravanje, jer svrha svega je da devojke uđu u sistem rada. I tako, dok su ulazile u sistem, verovatno nisu ni primetile da vode protiv izuzeno iskusnijeg rivala. I baš to, opet, iskustvo, nedostajalo je da se osvoji prvi deo meča. Malo nesigurnosti sa jedne, a malo više kvaliteta sa druge strane bilo je dovoljno da sjajni stručnjak Ze Roberto Gimaraeš odahne. Nekako je i sreća malo umešala prste u nekim trenucima, nedostajao je koji milimetar, koji atom snage više, tek bilo kako bilo devojke su na kraju imale pomešana osećanja. Mogle su da uzmu bar set jednom Brazilu, a doživele su rezultatski ubedljiv poraz posle dobre igre u većem delu.

VNL logo– Možda malo čudno zvuči posle tri poraza, ali zadovoljan sam kako su devojke igrale. Video se napredak iz utakmice u utakmicu, videla se želja i angažovanje. Čak je to bilo prisutno i u setu koji smo ubedljivo izgubili. Brazil jeste nekompletan, ali je daleko kompletniji od nas. Jednostavno, igrali smo u nekim momentima onoliko koliko su nam dozvolili. Očekuje nas još jedan turnir, još tri utakmice, prilika za još dobre igre, osvajanja nekog seta, a zašto ne i pobeda – prokomentarisao je Branko Kovačević.

Stručni štab je malo izmenio postavu koja je počinjala prethodna dva meča, a šansu da prvi put zaigra u startnih šest imala je Mila Đorđević i vrlo dobro je organizovala igru. Dugo je na terenu provela i Jovana Kocić, i postavila čak pet blokova Brazilkama. Ostale su se takođe trudile i svakako će im ovaj meč biti jedan od onih koji će pamtiti. Nedostaje malo učinak Katarine Lazović, na kojoj se primeti umor. Ali osmeh je sve vreme prisutan na licima celog tima, što je preduslov za uspeh.

– Posle dve utakmice sa azijskim selekcijama, misloim da smo ovu odigrale znatno lakše, ako se stil igre uzme u obzir. Mislim da smo igrale dobro, da to treba da nas raduje, ali da ostaje žal što nismo osbvojile bar set. Vidi se napredak u našoj igri, nedostaje iskustva, a verujem da ćemo uzlaznom linijom ići i u nastavku takmičenja – ocenile je Mila Đorđević.

Slede u Ningbou Bugarska, Nemačka i verovatno kombinovana selekcija Kine. Novi izazov za naše devojke, a sigurno će uživati u igri i dati sve od sebe. Uz osmehe naravno.

Statistika Srbija Brazil