Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – KRALJEVČANI ČEKAJU ŠAMPIONKE

Posle neočekivanih dešavanja u prvom vikendu Lige nacija za odbojkaše, gde su naši reprezentativci igrali daleko od očekivanja, dolaze dani kada će na teren drorane Ibar u Kraljevu šampionke Evrope. Trenutno drugoplasirana selekcija u Ligi nacija za odbojkašice, posle dužeg vremena igraće pred svojim navijačima, gde se očekuje da naastave niz dobrih igara i uvećaju skor od, trenutno, pet pobeda. Sve će biti samo ne lako za tim Zorana Terzića, u koji se vraća Stefana Veljković, a prvi put ovog leta će igrati Bojana Živković i Tijana Malešević.

– Sigurno da dosadašnjim tokom takmičenja možemo biti zadovoljni, jer smo iz šest utakmica pet puta izašli kao pobednici. Ukoliko u Kraljevu nastavimo sa dobrim igrama, a nema razloga da tako ne bude, mislim da ćemo napraviti velik korak ka ostvarenju cilja i plasmanu na finalni turnir. Što se Rusije tiče, tu ne treba mnogio trošitui reči, osvojili su “more” medalja, uvek su među favoritima na takmičenjima na kojima učestvuju, ali naša želja je da ih još jednom pobedimo. Verujem da ćemo pružiti dobru igru, očekujem da će nam u tome i publika pomoći, što bi trebalo da donese i uspeh – očekuje selektor Zoran Terzić.

Među 14 devojaka koje ći biti u sastavu za tri utakmice u Kraljevu, nedostajaće Bianka Buša, Mina Popović i Slađana Mirković. Ali kapiten Milena Rašić ulazi u prepoznatljivu formu i biće opet jedan od aduta u duelima sa Rusijom, Belgijom i Turskom, koji se svi igraju od 20 časova.

– Svesni smo bili odavno da će biti teško, da se puno putuje, da se igra svake sedmice po tri utakmice i to sa proitivnicima koji su sve samo ne laki. Ali navikli smo se i za sada nam dobro ide, što govori i tabela posle šest utakmica. Očekijemo da igramo još bolje, da već protiv Rusije uvećamo broj pobeda. Naravno, one su uvek tim za respekt, dlođšle su u najjačem sastavu, izuzimajući Gončarovu koja neće ni igrati Ligu nacija. Idemo kao i uvek, korak po korak, očekujem dobru odbojku i verujem da ćemo mi biti pobednici – optimista je kapiten plavih dama.

Mnogo je onihj koji očekuju da devojke budu te koje će popraviti pomalo gorak ukus koji je ostao posle tri utakmice odbojkaša, da će se u dvorani Ibar ovog puta slaviti posle sve tri utakmice.