Liga nacija

LIGA NACIJA (M) – MORA I BIĆE BOLJE

Ljubitelji odsvojke u Srbiji veruju da će naša najbolja muška reprezentacija u ovogodišnjoj Ligi nacija igrati bolje nego što je to bilo u Kraljevu i da će se posle šprvog vikenda sve podvesti pod “prvi mačići se u vodu bacaju”. Oni su bili ti koje je u Ibar gurnula najpre selekcija Brazila, a onda i Italije, koja ih je savladala prilično ubedljivo, pa su posle tri kola na 12. poziciji. Trijumf nad Nemcima biće putokaz Nikoli Grbiću, njegovom stručnom štabu, kao i svim igračima, kako bi trebalo da igraju u nastavku takmičenja.

– Mislim da igrači nisu uspeli da se nose sa dobrom igrom protivnika, malo kao dsa su se izgubili. To je zato i što im mi iz stručnog štaba nismo dali dovoljan broj informacija, s obzirom da nismo bili u mogućnosti jer je takmičenje tek počelo. Protivnici igraju ovako stalno i veliki broj njih je igrao do nedavno finala u ligama širom Evrope, tako da sa te strane nema opravdanja. Treba da razmotrimo šta hoćemo da budemo, da igramo na našem nivou, da ne pravimo greške koje nam nisu svojstvene, a koje su sada plod dobre igre protivkika. To je kvalitet jakih igrača koji čine jake timove. Imamo kvalitet, tu nema govora, samo treba to i da pokažemo na terenu – smatra selektor.

Jedan od onih koji je očekivao da će pred svojim navijačima u Kraljevu da bude nedodirljiv, a odigrao je ispod svog nivoa je i Uroš Kovačević. Svestan je da je sve bilo daleko od očekivanja.

– Nema mnogo da se priča, bili su bolji i pobedili nas i Brazilci i Italijani. Nama ostaje da što pre “izađemo iz bunara” i vratimo na stari kolosek.

Već su misli usmerene ka Sofiji, gde plave očlekuje Australija, Rusija i domaćin.

– Što pre treba da shvatimo da je Liga nacija počela, da svi igraju i da svi žele dobar rezultat. Moramo da promenimo pristup, da igramo sa više energije i verujem da će rezultat doći. Jer igra protiv Italije i rezultati drugog i trećeg seta su za mana sramotni, ništa od dogovora nismo realizovali. Ništa nije izgubljeno, lađe još uvek putuju – optimista je kapiten Marko Ivović.