Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – PLANIRANI TROKORAK

Prema očekivanjima, srpska ženska selekcija zabeležila je drugu pobedu u Ligi nacija 2019. Posle Holandije, plave dame su “arhivirale” i Koreju, u utakmici koja je imala dva “poluvremena”. Prvi set, u kome su gošće bile neočekivano ubedljive, i naredna tri u kojima su stvari došle na svoje mesto i sve se odvijalo prema očekivanjima. Razlog gubitka prvog perioda može da bude taj što je Zoran Terzić, u odnosu na meč sa Holanđankama, na teren poslao čak pet novih igračica. Ali to nije opravdanje za ogroman broj grešaka i neverovatnih, samo 14 osvojenih poena. A onda im je verovatno trofejni selektor objasnio neke stvari, pa je u nastavku bilo samo pitanje koliko će naredna tri seta trajati.

VNL logoPo sistemu “um caruje”, osvojeno je mnogo poena, mada nisu zaostajali i oni po metodu “snaga klade valja”. Blok je postao izuzetno oružje našeg tima, a kada su se oslobodile Sara Lozo, Emilija Antanasijević (koja je debitrovala), pa Maja Aleksić, dok su se Ana Bjelica i Jelena Blagojević malo zagrejale, i sve zajedno pridružile odličnim Mini Popović i Teodori Pušić, smenjivali su se aplauzi u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Kako je meč odmicao i reprezentativke Koreje su shvatile da su svi pokušaji jalovi, pa kao i da su one želele da meč traje što kraće, kako bi odmornije dočekale Holandiju i potražile šansu za pobedu. Našoj selekciji do kraja prvog vikenda, predstoji i duel sa Turskom (četvrtak 20), uz naš tim, najkvalitetniji sastav grupe u Beogradu

– Uvek je teško igrati sa selekcijama kakva je Koreja jer gaje drugi stil igre, drugi sistem, sa brzim napadima i dobrom odbranom. Nije bilo lako u prvom setu, jer kao da nas je sve to malo zbunilo, ali smo kasnije ušle u ritam koji je bio dovioljan za pobedu i nove bodove – ocenila je Mina Popović.

Meč koji spadaju pod one koji će se brzo zaboraviti, najverovatnije će jedino pamtiti Emilija Antanasijević. Duel sa Korejom bio je njen prvi u najdražem dresu.

– Bilo je treme, možda i više nego što je trebalo, zato verujem da ću imati još prilike da pokažem koliko znam. Čast je biti deo ovog tima i čestitam devojkama na pobedi koju ću pamtiti. Počeli smo prilično stegnuto, ne zam iz kog razloga, ali kada smo se malo opustile, stvari su došle na svoje mesto – rekla je Antanasijevićeva.

Statistika Srbija Koreja

Rezultati, Beograd

Prvo kolo: Turska – Koreja 3:0, Srbija – Holandija 3:0.

Drugo kolo: Srbija – Koreja 3:1, Turska – Holandija 3:1

Srbija        2   2   0   6:1   6

Turska      2   2   0   6:1   6

Holandija 2   0   2   1:6   0

Koreja       2   0   2   1:6   0

Treće kolo: Holandija – Koreja, Srbija – Turska.