Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – TAKO TO RADE SVETSKE ŠAMPIONKE

Tamo gde su stale na Svetskom prvenstvu, naše odbojkašice su nastavile u Ligi nacija. Publika u Srbiji ih se uželela, dvorana “Aleksandar Nikolić” bila je dobro popunjena, mahom onih koji u njima vide svoje idole i koji žele da budu jednog dana Tijana, Brankica, Stefana, ali i Milena, Maja Jelena. Uz takvu podršku sa tribina, ali silno motivisane, plave dame su deklasirale selekciju Holandije i zabeležile prvu, maksimalnu, pobedu u Ligi nacija 2019.

Aplauz ih je dočekao, aplauz ih je ispratio sa terena, s tim što su do izlaza morale da podele mnogo autograma i osmeha za fotografije. Stiče se utisak da se Tijana Bošković bolje snalazila izbegavajući blok prootivnika, nego mnogobrojmne mališane koji su se sjatili po upisivanju prva tri boda. Njajbolja igračica sveta bila je izuzetno nadahnuta od prvog do poslednjeg poena, a kao u mnogim ranijim duelima istih selekcija, Holanđanke nisu imale adekvatno rešenje. Nije bilo čak ni, što se u žargonu kaže “ispitivanja snaga” (iako su oba tima igrala u znatno izmenjenim sastavuima u odnosu na Japan oktobra meseca). Ogroman aplauz dobila je Stefana Veljković, koja je nepuna tri dana od kada je osvojila Ligu pampiona u dresu Novare, obukla i onaj najdraži, reprezentativni i zaigrala pred beogradskom publikom.

– Bilo je baš teško, jako sam umorna, ali drago mi je što sam tu, što sam igrala pred ovom sjajnom publikom u fenomenalnoj atmosferi. Drago mi je da će u narednim utakmicama biti prostora i za mlađe devojke koje su svakako željne igre – rekla je Veljkovićeva.

VNL logoSjajne trenutke je imala Teodora Pušić, silovito je u nekoliko navrata smečovala Brankica Mihajlović, na odličan prijem servisa iz Japana podsetila Bianka Buša, a Mina Popović, Slađana Mirković, Maja Savić i Jelena Blagojević, dale su svoj pečat pobedi. Ostale čekaju svoju priliku, kao “zapete puške”, a verovatno će je dobitio već u duelu sa Korejom (sreda 17 časova).

– Imamo obavezu da u svakom meču idemo na pobedu, naročito kada igramo kod kuće i u ovako sjajnoj attmosferi kojoj se baš i nismo nadali u ovoj meri.Što se igre tiče, teško je da se, ne samo od nas, nego od svoh, očekuje izdanje kao recimo na Svetskom prvenstvu. Mnogi su se tek skupili, igraju u “šarenim” sastavima, baš kao i mi. Ali raduje me što su devojke koje su podnele najveći teret u Japanu, igrale svim srcem, a tako povukle na neki način i ove mlađe, pa mogu reći da sam zadovoljan. Neće biti lako protiv Koreje, jer one malo greše, a svaki poen treba da se zaradi, ali imamo zadatak da svakog pobedimo – jasan je bio selektor Terzić posle prve pobede.

Statistika Srbija Holandoja