Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – SERVISOM NA TAJLAND

Dve, pa može se reći i po dobre utakmice odigrale su naše najbolje odbojkašice prvog vikenda Lige nacije u Brazilu i odande “ponele” šest bodova u Makao. Bilans nije loš, a u nastavku takmičenja ga treba poboljšati, nastaviti sa dibrim igrama, nizati što je više moguće pobeda i tako što je moguće pre obezbediti plasman an finalni turnir što je jasna namera kako igračica i stručnog štaba, tako i celokupne sportske javnosti u Srbiji. Vremenska razlika je prebrođena, treninzi se rade punim intenzitetom i tako se iščekuje duel sa Tajlandom (utorak, 10,30), prvim rivalom u Makau.

– Mnogo puta smo komentarisali njihovu igru. To više nije ni onaj specifični stil igre koji gaje azijske selekcije, već sa još više kombinacija u napadu. Zato naš prvi zadatak treba da bude dobar servis, da ih poremetimo u toj meri da ne mogu da imaju više mogućnosti u napadu, a onda da postavimo dobar blok. Želimo da se plasiramo na finalni turnir i Tajland spada u grupu timova koje bi mofrali da dobijemo. Ne smemo da kiksnemo da ne bi kasnije morali sve da nadoknađujemo protiv onih vrhunskih. Verujem da ćemo biti na nivou koji je potreban da bi zabeležili trijumf – istakao je selektor Zoran Terzić.

Srpski tim u svojim redovima ima izuzetne pojedince, daleko poznatije, uspešnije, pa, zašto ne reći, mada nije bitno, i plaćenije, od Tajlanđanki. U tim se vratila kapiten Milena Rašić, koju su organizatori dešavanja u Makau izabrali za jednu od zvezda turnira.

– Prevashodno moramo da budemo strpljivi. Znamo da tako ne igra ni jedna selekcija na svetu. Da bi ih pobedili potreban nam je dobar servis, fokus prilikom blokiranja. U napadu ćemo težiti da poeni budu što kraći, odnosno kako im ne bi dozvolili da se razmahnu u odbrani. Imamo dobar tim, uigrane smo svakim danom sve više i verujem da možemo da odigramo na pootrebnom nivou – istakla je Rašićeva.

Japanke, Nemice pa donelke i Brazilke su osetile u kakvom raspoloženju je Ligu nacija dočekala Brankica Mihajlović. I ona je ponela prestižno priznanje “Galaksi zvezda” turnira. Ubojiti poenter srpskog tima veruje u nove pobede, a Tajland bi trebalo da bude prva u nizu.

– Igraju brzo, daju akcenat odbrani, ali u poslednjih nekoliko godina sastajali smo se sa njima i izlazili kao pobednici. Ne vidim razlog što tako ne bi bilo i ovog puta. Nedelju dana smo duže, znači da bi trebalo da budemo i uigranije, nadam se da će svi elementi funkcionisati na još višem nivou i da će to biti samo novi korak ka finalnom turniru u Nanđingu – smatra Mihajlovićeva.

Posle prva tri kola naša selekcija zauzima četvrto mesto, a na finalnom turniru igraće najboljih pet, posle pet vikenda, odnosno 15 kola, kao i domaćin Kina.

PLASMAN

 1. Holandija        3   3   0   9
 2. Turska             3   3   0   8
 3. SAD                  3   2   1   7
 4. Srbija               3   2   1   6
 5. Kina                 3   2   1   6
 6. Brazil               3   2   1   6
 7. Rusija              3   2   1   6
 8. Koreja             3   2   1   5
 9. Belgija            3   2   1   5
 10. Tajland          3   1   2   3
 11. Nemačka       3   1   2   3
 12. Japan             3   1   2   3
 13. Poljska           3   1   2   2
 14. Dom. Rep.    3   0   3   2
 15. Italija             3   0   3   1
 16. Argentina     3   0   3   0