Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž)- TRIJUMF ZA MAJU I DRUGO MESTO

Sve ne nepunih 24 člasa posle poraza od Italije bilo drugačije. Naše najbolje odbojkašice ostvarile su novi trijumf, reklo bi se sa “pola gasa” su savladale Dominikansku Republiku maksimalnim rezultatom, čime su se popele na drugui poziciju na tabeli, a pobeda je u neku ruku bila u čast rođendana Maje Aleksić, koja je dobila priliku od selektora Terzića na na terenu provede poslednje poene i “upiše” se među poentere.

– Čestitke devojkama na pobedi, jer nije bilo lako posle pet setova sa Italijom sve to brzo zaboraviti i zaigrati na ovom nivou. Nije bilo lako kao što to rezultat govori, Dominikanska Republika nije naivna selekcija, ali smo ih dobrom igrom onemogućili u nastojanjima da naprave iznenađenje – rekla je slavljenica.

U prvom setu je jedan potez nogom Jelene Blagojević podigao atmosferu, uticao da devojke u narednih par minuta još više “živnu” i tako obezbede sigurno vođstvo. Pamtiće se i način na koji su izvukle neugodnih 8:14 u drugom periodu i duplirale vođstvo serijom od 17:6, dok posle toga ni je bilo pomisli da Dominikanke mogu bilo šta da učine, pa su devojke iz startne postave, uz par izmena da se one podmore, a razigraju još neke pred duel sa Holandijom (četvrtak 19,30), egzibicionom igrom privele meč kraju.

– Ako se za neku pobedu može reći da je rutinska, onda je to bila ova. Neke sgtvari smo doveli u red u odnosu na duel sa Italijom, Dominikana igra od sjaja do očaja, mi smo bili strpljivi, pustili ih da greše, iskoristivši sve njihove mane. Sa Holandijom će svakako biti dosta teže, jer je daleko ozbiljniji rival i moraćemo da uložimo mnogo više truda da bi ostvarili povoljan rezultat. Ipak, raduje igra iz ovog drugog meča, odnos, zalaganje i ponašanje, tako da se nadamo da će sve biti na zavidnom nivou i protiv domaćina – rekao je selektor Zoran Terzić.

Postava koja je iznela najveći teren bila je u sastavu Živković, Bošković, Stevanović, Veljković, Milenković, Blagojević i libero Popović. Organizacija napada posle dobrih odbrana ili odličnog prijema servisa nije dovođena u pitanje.

– Bilo je malo teže das posle lošije partije protiv Italije zaigramo na nekom nivou koji je blizu onog našeg prepoznatljivog. Nismo blistale, ali pobeda nije ni jednog momenta dolazila u pitanje, što je dobro gledajući celokupnu situaciju na tabeli, a vezanu za finalni turnir. Znamo koliko nam je bitno da pobedimo Holandiju, znamo i koliko će to biti teško, ali ne vidim razlog zašto to ne bi uradile -smatra Stefana Veljković.

Računica ima raznih, ali njima se ne treba opterećivati. Treba pobeđivati, a onda olovka i papir ništa neće značiti.

 

Statistika Srbija Dominikana