Liga nacija

LIGA NACIJA (Ž) – PORAZ OD SLABE ITALIJE

Serija od šest uzastopnih pobeda prekinuta je posle utakmice sa Italijom. Radost koju su ispoljile na kraju utakmice jasno je oslikavala koliko im je ovaj trijumf ostvaren posle pet setova bitan i koliko je pobeda nad Srbijom vredna. Možda u par rečenica komentara selektora Zorana Terzića leži sve ono što je strajalo skoro dva i po časa igre u dvorani u Roterdamu.

– Evidentno je da u poslednje vreme ne igramo dobro, to je definitivno, a danas se to potvrdilo. Tim koji se oslanja na to da će jedan igrač da napravi sve poene ne može da olčekuje dobar rezultat protiv iole ozbiljnijeg rivala. Italija je odigrala jedan slab meč, sa puno grešaka, a mi smo uspeli da budemo još slabiji. Ovaj poraz ne bi trebalo da dovede u pitanje plasman na finalni turnir, ali smo mogli sebi mnogo da olakšamo posao pobedom, ali nismo, pa moramo da odigramo mnogo bolje protiv Dominikane i pobedimo.

U pojedinim delovima utakmice sa Italijankama, naš sastav je delovao baš superiorno. Početak utakmice je bio sjajan, period dobre igre pred kraj drugog seta kada su plave dame stigle veliki zaostatak nije krunisan dupliranjem prednosti, a šta tek reći o trećem periodu gde su imale i šest poena viška, ali su protivnice polako smanjivale, a onda serijom 5:0 dobile taj period. Bio je to dvoboj dva vrhunska korektora, Pole Egonu sa jedne i Tijane Bošković sa druge strane. Italijanka je imala za nijansu veću podršku ostalih saigračica, a sigurno su najveće iznenđenje bili servisi dve juniorske reprezentativke, Pietrini i Lubian. Uprkos padovima u igri kojih je na strani gde su naše devojke bilo mnogo više nego u ranijim mečevima, šanse za trijumf su postojale, ali su na kraju nijanse prevagnule da Italija odnese pobedu, a Srbiji pripadne utešni bod. Očigledno je da ovako loša igra ne može više da se ponovi, pa protiv Dominikanske Republike (sreda 16,30), koja igra daleko bolje nego što je plasirana na tabeli, treba očekivati prepoznatljivu partiju naših devojaka.

VNL logo– Čestitke Italiji na pobedi, zasluženoj, jer su bile bolje naročito u odbrani i zadali su nam dosta problema servisom. Mi smo grešili više nego obično i u neku ruku im pomogle. Moramo odmah da zaboravimo ovaj meč, okrenemo se Dominikani i verujem da ćemo igrati daleko bolje – realno je ocenila Milena Rašić.

Veliko iskustvo je imala mlada Bojana Milenković koja se borila kako sa servisima protivnica, tako i sa visokim blokom i dobro pokrivenim poljem od strane odbrane Italijanki.

– Dobro smo počeli, ali nismo sve vreme bile na nivou na kom bi trebalo uvek da budemo. Zato smo poražene, ali verujem da ćemo brzo vratiti staru igru, koliko protiv Dominikanske Republike da pokažemo koliko stvarno vredimo i pobedimo.

Poraz nije toliko bolan ukoliko se iz njega izvuku određene pouke. Ovaj tim je kadar da se ponovo vrati na stari put. Iako bez Brankice Mihajlović, koja svakako nedostaje, treba vrlo brzo očekivati da ekipa Zorana Terzića bude ta koja odlučuje. A kad je tako, onda su to najčešće pobede.

Statistika Srbija Italija