Aktuelnosti

LIGA ŠAMPIONA (M) – PRESKROMNE “LALE”

Posle Zakse u Keđeržinu, i Fridrhshafen je u Novom Sadu makimalnim rezultatom pobedio Vojvodinu u Ligi šampiona. Srpski tim, koji je kao domaćin posle duže vremena igrao u velikoj dvorani SPENS – a, jednostavno nije bio daleko od bar jednog osvojenog seta, ali kada se malo bolje stvari sagledaju, ni tako blizu. Višestruki nemački šampion je jedan od onih timova koji se svake godine takmiči u najjačem evropskom klupskom takmičenju i upravo to iskustvo koje imaju, donelo im je prednost u pojedinim momentima utakmice.

Što se srpskog prvaka tiče. bila je to još jedna partija da se što pre zaboravi. Da nije bilo tandema Simić – Mašulović, koji su osvojili po deset posne, ne bi bilo igrača sa dvocifrenim učinkom. Sa druge strane, “legija stranaca” iz Fridrihshafena je imala raspoloženog Nikolu Gjorgieva, koji je od mnogig saigrača imao podršku. Nekako je u sva tri seta viđen sličan scenario, gde bi gosti negde na pola “dodavali gas”, odvajali bi se i tu razliku, tada stečenu, ili čuvali do kraja ili je uvećavali.

Posle dva poraza, odbojkaši Vojvodine će se, takođe pred svojim navijačima, 17. decembra, sastati sa belgijskim Ruselarom, gde bi mogla da se očekuje bolja igra.

Vojvodina Fridrihshafen