Aktuelnosti

LJILJA RANKOVIĆ SLETELA NA UB

Osvajač Kupa Srbije je definitivno i zvanično jači za Ljljanu Ranković. Nekada najbolja odbojkašica Super lige Srbije i svojevremeno osvajač čak 11 trofeja sa Vizurom (po četiri titule i Super kupa i tri Kupa Srbije), posle pet godina vraća se na domaću scenu i biće kapitalno pojačanje Uba.

– Treniram već par nedelja, ali nisam igrala nikakve utakmice sve do pre par dana. Tada sam i zvanično postala slobodan igrač, odnosno prema Kanu nemam više nikakve obaveze. Pa sam potpisala ugovor sa Ubom

Posle pet godina, titule šampiona Francuske, još dva finala, osvojenog Super kupa, pa igranja u Ligi šampionaza mnoge je povratak u Srbiju malo čudan potez.

– Slažem se, ali oni verovatno ne znaju da sam u poslednje dve godine imala dve operacije zgloba. Posle prve, prošle godine, koja nije protekla baš kako treba, vratila sam se na teren i igrala sve do posle Nove godine. A onda je usledila nova, pa novi oporavak. Nekako sam izgubila sigurnost, ali ne i želju da i dalje igram iako su mi neki lekari savetovali da možda zbog svega navedenog, počnem da razmišljam i o prestanku igranja.

Sa Uba je stigla ponudada pomogne osvajaču Kupa u pohodu na neki novi trofej, ali i obrnuto, da proba da se vrati i možda opet zaigra u nekom velikom inostranom timu.

– Ne bih gledala tako daleko. Da vidimo prvo kako će izgledati povratak na teren. U svakom slučaju sam im zahvalna jer su me se setili i ponudili saradnju. Nije lako doneti takvu odluku kada se zna koliko su povrede bile nezgodne. A oni su je doneli bez problema. Imamo dobar tim, na svakom mestu kvalitetne igračice, pa nije nerealno što nas mnogi vide u par glavnih kandidata za trofeje. Iskreno, jedva čekam da sve počne, malo sam se uželela igranja, i još u Srbiji. Još se sećam poslednjeg meča, kada smo osvojili titulu sa trenerom Nenadom Mihajlovićem. Bilo bi lepo da ju skorije vreme to opet bude pred navijačima.

Sada sa pravom od Uba zaziru svi u domaćem takmičenju, jer kada tim sa Sanjom Đurđević, Jelenom Vulin, Katarinom Lukić i Aleksandrom Gligorić, dobije pojačanja u liku Ljubice Kecman, Sofije Medić i Ljiljane Ranković, onda je to za svaki respekt.