Više od igre

Majska nagrada Maji i Gaji

Odbojkaška porodica bogatija je za još dva priznanja. Na tradicionalnoj manifestaciji i dodeli Majske nagrade, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, laureati su bili Maja Ognjenović i Zoran Gajić. Oboje iza sebe imaju „podebele dosijee“ kojima su nominovani za ovo prestižno priznanje, a niko nije imao „ništa protiv“ da ih u 2016. godini dobiju.

Treba li nešto posebno novo reći o njima, a da već nije, mnogo puta, rečeno. Najtrofejniji trener koga je naša odbojka imala, koji je sa generacijom braće Grbić osvojio medalje sa svih velikih takmičenja od kojih je najvrednija i najsjajnija ona na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Sa druge strane, Maja Ognjenović, jedna od najboljih odbojkašica koje je naša zemlja imala, koja je predvodnik generacije devojaka koje se kite brojnim medaljama i gde bi ovog leta u Rio de Žaneiru trebalo da osvoje jedinu koju nemaju. Upravo je Maja Ognjenović dobila Majsku nagradu u konkurenciji olimpijskih sportova.

– Slušala sam često ljude koji su dobijali ovo prestižno priznanje, a sada sam se lično uverila i šta znači dobiti ga. maja-ognjenovicOni koji se diče ovim priznanjem su srpskom sportu dali toliko, a čast mi je da se evo i ja nađem među njima. Ovo je nagrada koja iza sebe ima sve one koji su uticali na moju karijeru i utiču dan danas. Moja porodica pre svih, koja me je vaspitala i usmerila na pravi put, potom treneri od kojih sam načila sve što znam i što mi je donelo neko ime u odbojci. Naravno, saigračice u klubovima, reprezentaciji, na samim treninzima, koje su uticale da uvek dam sve od sebe – rekla je vidno srećna i zadovoljna Maja Ognjenović.

Na mnogo je takmičenja, pored medalja koje je osvojila sa timom, organizator igre plavih dama, dobila i pojedinačnih priznanja. Ovo je još jedno.

– Svesna sam da ovo nije nagrada za jedno takmičenje, jednu sezonu ili godinu, već za sve što sad do sada postigla u sportu koji obožavam. Za sve medalje i dobre igre do sada, a verujem i one koje slede. A zna se šta je to, Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. To je medalja koja nam nedostaje, time bi upotpunile kolekciju odličja koje imamo. Iskreno verujem u uspeh, koji bi možda značio da na ovom istom mestu, sa ovim istim osećajem, koji je sjajan, naredne godine opet bude neka odbojkašica – istakla je Ognjenovićeva.

U kategoriji najbolji trener, priznanje je za sve do sada učinjeno, zasluženo pripalo Zoranu Gajiću. Neko je prokomentarisao da je stiglo sa zakašnjenjem, ali…

– Ovakve nagrade nikad ne kasne – odmah je ocenio trofejni stručnjak. – zoaran-gajicZajedno smo bili u mnogim radostima, pa tako i ovo priznanje zaslužuje da se bar u pominjanju, podeli sa igračima, sa stručnim štabom, čelnicima Saveza. Svako je u sve uspehe utkao deo sebe, a rezultat je stigao kao logična posledica. Kada se setim ko je dobijao ovo priznanje, malo se i naježim, kao da me neka trena spoadne. Drago mi je što ću moći da se ponosim nagradom koju dobijaju samo istinski sportski velikani.

Tako je odbojkaška porodica imala još razloga za slavlje. To može da bude uvod u takmičenja koja slede, Svetsku ligu, Gran pri i ono najbitnije – Olimpijske igre u Brazilu. Pa da dogodine budu neki novi – Maja i Gaja.

 

Podrška

podrskaLaureati, Maja Ognjenović i Zoran Gajić, na dodeli nagrada imali su podršku u vidu čelnih ljudi Odbojkaškog saveza Srbije, predsednika Nenada Golijanina i generalnog sekretara Slobodana Miloševića. Pored njih, u publici je bio i Ivan Miljković koji je od srca čestitao svom treneru i nekadašnjoj koleginici iz nacionalnog tima.

gaja-i-ivan