Aktuelnosti

MARKO IVOVIĆ: IZ SIBIRA SA TITULOM

Zvanje šampiona Rusije, velike odbojkaške sile, u Srbiju donosi Marko Ivović, prvenstvo koje je nedavno prekinuto, proglašeno je okončanim, a odluka koju su donele uprave svih klubova, da se “usvoji” redosled u momentu prekida, u prvake je promovisala Lokomotivu iz Novosibirska. Ispred dva Zenita, Kuzbasa, Novog Urengoja…

– Prvi put u istoriji. Drago mi je što će u nekim klupskim knjigama jednog dana i moje ime biti upisano kao deo tima koji je napravio ogroman uspeh. Mislim da je ovakav “ishod” bio i očekivan, jer smo stvarno, do momenta prekidanja prvenstva, bili najbolji. Na prvoj poziciji smo bili od prvog do poslednjeg kola lige.

S obzirom da su čelnici kluba naporavili dobar tim, očekivanja su biula vezana čak i za oba trofeja.

– Kiksnuli smo u Kupu, pa nam je ostalo da se “vadimo” u prvenstvu. Malo smešno zvuči, ali tako je bilo. Situacija oko koronavirusa je poremetila dešavanja u celom svetu, žao mi je što je liga prekinuta, ali verujem da bi dokazali da smo bili najbolji. Izostalo je slavlje, kakvo priliči osvajanju šampionske titule, ali verujem da će se organizovati. Jednog dana, u neka srećnija vremena. Bili smo jednom nogo i u Kupu CEV, a da li bi i to osvojili… Nikad nećemo znati.

Druga godina u dalekom Sibiru, iz priloženog se vidi, po mnogo čemu će i te kako ostati u sećanju Marka Ivovića.

– Verujem da će i treća biti sreća. Osvajanje titule, druge u karijeri, jer prva je bila u Poljskoj pre pet godina, pa dobre igre cele sezone, osvajanje šampionata, ali i trenutna “borba” kako da se sa ostalima iz Rusije, a to su Milan Simojlović, Nikola Jovović, Dražen Luburić i Bojana Živković, što pre vratim u Srbiju, stvari kojih ću se svakako sećati. Iz Sibira sa titulom, to mi je ipak “za nijansu” ispred ostalog.