Aktuelnosti

MIHAJLOVIĆU KORMILO MAKEDONKI

Duže nego što je to bilo predviđeno, ali valjda je toliko bilo potrebno, trajali su razgovori čelnika Odbojkaške federacije Severne Makedonije i Nenada Mihajlovića, da bi na kraju svega obe strane zadovoljno mogle da potvrde da je srpski mladi stručnjak i definitivno preuzeo mesto selektora mlađih nacionalnih selekcija južnih komšija. Dogovor je postignut, na ugovor su i jedna i druga strana potvrdno klimnule glavom, a uskoro bi trebalo da se stave potpisi.

– To bi trebalo da bude prve nedelje avgusta, kada je planirano da odem u Skoplje. Napravićemo četiri “punkta” gde će se okupiti najtalentovanije mlade odbojkašice Severne Makedonije. Akcenat je na Evropskom prvenstvu juniorki koje će se u toj zemlji održati 2022. godine, a cilj da se igra što bolje. Treba izvršiti selekciju, nije to lak posao, biće ga puno, ali iskreno jedva čekam. Malo sam se uželeo rada, i verujem da će sve ići kako smo planirali.

Do saradnje je došlo skoro slučajno, a trenutna, aktuelna situacija u svetu, sa virusom Kovid 19 je uticala da pregovori potraju duže od očekivanog.

– Još u martu sam bio u Skoplju, razgovarao sa predsednikom makedonskog Saveza, Petrom Jovanovskim. Hteo bih da se zahvalim najpre Biljani Mihailović, koja je bila na “izvoru informacija” kada su oni rekli da traže selektora mlađih selekcija, zatim predsedniku našeg Saveza Zoranu Gajiću koji je dao preporuke za moj rad, ali i Emiliji Terzievskoj, koja je bila “veza” između mene i ljudi iz makedonske Fedrracije, a koja će mi biti prvi saradnik.

To bi “u prevodu” trebalo da znači da će nekadašnji trener Vizure koji je tom klubu doneo jednu od pet šampionskih titula, 2016, postaviti temelje za budućnost ženske odbojke u Severnoj Makedoniji.

– Možda bi moglo i tako da se kaže, ali hajde da da se držimo trenutnog plana. Naravno da očekujem da veliki broj sadašnjih kadetkinja, koje će za dve godine igrati na pomenutom Evropskom prvenstvu za juniorke, jednog dana postanu i seniorske reprezentativke. Voleo bih kada bi neko jednog dana rekao da igra selekcije Severne Makedonije liči na srpsku školu odbojke.

Ko poznaje Nešu “Bubamaru”, zna da da mu energije i znanja ne fali, da će sve usmeriti ka tome da svi budu zadovoljni.

1 Responses

  1. Pravi čovek, trenerčina, samo cepaj Šone.

Comments are closed.