Aktuelnosti

TULUZ IPAK PRE RIBNICE

Nešto oko nedelju dana trajala je “saradnja” Nikole Jovovića i Ribnice. Dogovor je bio da trofejni srpski reprezentativac pomogne Kraljevčanima dok ne nađe pravu ponudu, a ona je usledila daleko pre nego što je bilo ko očekivao. Iz Tuluza.

– Sa njima sam bio u pregovorima i pre, ali se oko nekih stvari nismo dogovorili. Sada su se javili, malo sam popustio ja, malo oni… Nekako smo se našli na “pola puta”. Završavam ono što mi je potrebno kako bih se što pre priključio novom klubu – kaže Jovović.

Bez obzira što je sa Ribnicom trenirao samo nekoliko puta, nije ostao bez utisaka, i to vrlo povoljnih.

– Najpre hvala im na ideji da mi ponude taj vid saradnje. Onda im hvala što sam video da im klub sjajno funkcioniše i da u njemu ima nekoliko vanserijskih potencijala, koji bi uz nekoliko iskusnih igrača trebalo da igraju dobru odbojku. Osećao sam se i te kako dobrodošao među sjajnim ljudima na čelu sa mojim prijateljem Bucom Simojlovićem. Želim im svaku sreću, do nekog narednog susreta.

U par rečenica, o novom klubu zna sledeće…

– Nisu mnogo menjali tim od prošle sezon, a sezona nije završena pošto će baš Tuluz biti domaćin finalnog turnira Kupa, 26. septembra. Tražićemo šansu da napravimo iznenađenje.

Tako će posle Nemaca, Italijana, Turaka i Rusa, i Francuzi imati priliku da uživaju u igrama Nikole Jovovića, tačnije da se podsete onih koje su srpskoj reprezentaciji pre manje od godinu dana donele naslov najboljeg tima Evrope.