Intervjui

MILAN GRŠIĆ: NIŠTA NIJE NEZASLUŽENO

Pred start sezone koja je nedavno okončana, u Obrenovcu su imali za cilj da igraju dobro i da budu plasirani bolje nego lane, odnosno da pokušaju da izbore evropsku vizu. I kada je sezona počela, igrale su dobro, zaigrale se i to do te mere da im je na kraju pripala šampionska titula. Kada je dolazio u TENT, novembra 2018. Milan Gršić je imao zadatak da afirmiše mlade igračice, da one napreduju i da klub bude zadovoljan. Kada su se sve želje poklopile, usledilo je to da će na policama morati uskoro da se “uglanca” mesto ta šampionski trofej.

– Uskraćeni smo za plej – of, koji bi trebalo da je najbolji i najvažniji deo sezone. Malo mi je krivo što smo proglašeni za šampione, a ne da smo titulu osvojili, jer se ona osvaja na terenu. Sa druge strane, svakako nismo neasluženo proglašeni za prvake.

TENT je bio dominantan tokom celog šampionata. U jednom momentu, koji je trajao samo sedam dana, na prvom mestu BPŠ Superlige bila je ekipa Jedinstva. Sve ostalo je proteklo tako što je rivale sa vrha gledao tim iz Obrenovca.

– Igrali smo kvalitetno i imali dobre rezultate. Za to devojke svakako zaslužuju čestitke. Igrali smo nekad i iznad očekivanja, a u većem delu onako kako smo priželjkivali. Bilo je tu sjajnih izdanja, lepih utakmica, važnih pobeda… Imali smo i onih lošijih momenata, ali su te krize kratko trajale. Tačno je i da nam je Evropa bila imperativ. Napravili smo i taj iskorak, pa će u Obrenovac naredne sezone dolaziti inostrani klubovi.

Bilo je čestih konstatacija da TENT mnogo toga bazira na odbrani. Čak su neki “primetili” da su u startnoj postavi bile igračice koje su nekad igrale ili sada igraju na poziciji – libera.

– Naša liga je izuzetno mlada i u gtakvoj situaciji teško da bez odbrane može da se razmišlja o nekom dobrom rezultatu. Mi smo se dosta posvetili tom elementu i vidan je napredak. Što se tiče “nekoliko libera”, podestio bih da smo imali problem sa povrdeama par visokih igračica, a kada su se one vratile da smo i blokerski bili jako dobri.

Znači opet odbrana. Naravno, iz nje proizilazi napad. Da li je titula šampiona ipak bila potajni plan ili se jednostavno – desila?

– Kada počinje neko takmičenje, svako ima pravo da se nada najvišem plasmanu. Znali smo da sa svima možemo da se nosimo, svakoga da pobedimo i tako smo igrali svaku utakmicu – na pobedu. Znali smo i kvalitete i drugih, a pokazalo se kao ispravnim da su Ub i Jedinstvo, zajedno sa nama izdvojili.

Ispostavilo se da su se vizije čelnika TENT – a i Milana Gršića podudarile i da sve to sada daje nešto što jako dobro i izgleda i funkcioniše.

– Imamo sjajne uslove, dobru atmosferu, celokupan ambijent. Treniramo da bi bili bolji. Sada smo uskraćeni za to zbog situacije sa virusom, ali verujem da ćemo čim se steknu uslovi, nastaviti i sa fradom i sa ambicijama tamo gde smo stali. Dolaze i evropski izazovi, a to me raduje jer se na taj način stiče dodatno iskustvo koje je neophodno da bi se postao igrač. Raduje me i to što će Srbija konačnno, posle duže vremena, imati predstavnike u svim evropskim takmičenjima. Siguran sam da će iz Obrenovca, Stare Pazove i sa Uba u svet ići lepa slika, sa mnoštvom mladih igračica. Nadam se da je to samo početak.