Aktuelnosti

MILAN KATIĆ: ČEKAM SVOJU ŠANSU

Dve godine je prošlo od kada je na „draftu“ našeg Milana Katića izabrao slavni SKRA Belhatov. To je bio dokaz njegove perspektive, ali je ipak morao kvalitet da kali u Galatasaraju i Bidgošću. Kada su ga napokon letos vratili u Belhatov, očekivalo se da to znači da je dovoljno sazreo i da će mu biti ukazana šansa. I on se radovao dolasku u veliki klub. Ali…

– Nikako da proigram. Jasno mi je da ima još dobrih igrača na mojoj poziciji, ali isto tako sam svestan da imam kvalitet, da je sezona dovoljno duga, da ima mnogo utakmica i da zaslužujem da više vremena provedem na terenu. Samo što se trener izgleda ne slaže sa mojim mišljenjem.

Italijanski stručnjak Roberto Pjaca, koji je tražio da se Katić vrati u SKRA, šansu na poziciji primača servisa daje u najvećem broju slučajeva Irancu Ebadipuru i domaćem igraču Bednoržu.

– Dešavalo se da im ne ide, pa onda uđemo Penčev i ja. Na kraju bude dobro, preokrenemo igru, svi zadovoljni kako smo odigrali, ali u narednoj utakmici mi opet – „u ćošak“, a oni na teren. Strašno mi je žao, jer mislim da mogu da pružim mnogo više nego što sam iskorišćen. Ali opet, ima još dosta da se igra do kraja sezone, pa čekam svoju šansu. Valjda ću je dočekati. Da ne zaboravim da pohvalim igre Srećka Lisinca, uživanje je gledati ga.

Po „slovu ugovora“ Milan Katić pominjanu šansu može da čeka do kraja ove, ali i sledeće sezone. Međutim, nešto će se sigurno promeniti.

– Ne verujem da bih ostao još godinu dana, a da ne igram. Ako ovako bude, mislim da ćemo morati ozbiljnije da porazgovaramo.

I na kraju nešto bez čega se ne može…

– Jedva čekam reprezentaciju, da svi opet budemo na okupu. Čujemo se često, jer napravili smo sjajnu atmosferu, skoro bratsku. To je nešto što sve leči.